El comerç aprova ajuts i suspèn dinamització

Un enquesta d'ERC a una cinquantena de comerciants avalua les 72 accions de la mesura municipal del passat octubre

Societat

Comerços a la Travessera de Dalt, al tram entre Mare de Déu del Coll i Verdi
Comerços a la Travessera de Dalt, al tram entre Mare de Déu del Coll i Verdi | À.G.P.

El sector del comerç, inquiet  en els últims mesos pels efectes de la situació prolongada de pandèmia, ha respost de manera desigual en els àmbits d'actuació de la mesura de govern que el passat octubre va aprovar el districte de Gràcia amb un pla de 72 accions. Així es desprèn d'una enquesta que ha fet el grup municipal d'ERC amb un total de 48 respostes, en la qual les 16 iniciatives d'assessorament a través de Barcelona Activa i la revisió del pla d'usos a Travessera de Dalt o la pacificació de dissabtes a Travessera de Gràcia obtenen la millor nota, un 4 o excel·lent. Amb un 3 o notable se situen els ajuts (autònoms o taxa d'ecombraries, per exemple) o les campanyes de comunicació (Nadal o Plàstic Zero). 

Més crítica és la valoració de les quatre mesures relatives a terrasses, amb un 1 o deficient, o les tres accions relatives a reforçar l'enllumenat per Nadal o en altres dates, que reben un 0 o molt deficient. En aquesta zona de suspensos també s'hi situen les accions de dinamització per a activitats de carrer, que obtenen un 0 o molt deficient. 

En un àmbit no qualificat s'emmarquen encara un bon grapat de mesures que els comerciants enquestats han admès que desconeixien com canvis normatius o coordinació amb altres serveis municipals. També queden en el no sap no contesta les mesures de transformació digital com el marketplace o grups de treball entre les associacions de comerciants que no s'han constituït.