Canvi a la banqueta del Bàsquet SaFa Claror, amb l'objectiu de la salvació el curs vinent

Dani Perdiguero agafa el relleu de Bernat Devant al sènior femení de Copa Catalunya, que incorpora dues jugadores

Esports

El SaFa Claror, en un partit d'aquesta temporada a casa
El SaFa Claror, en un partit d'aquesta temporada a casa | À.G.P.

Mantenir la plantilla al màxim amb gent de la casa i aconseguir la salvació a la segona temporada consecutiva a Copa Catalunya. El sènior femení del Bàsquet SaFa Claror prepara la nova temporada amb el canvi més important a la banqueta: el coordinador del club i tècnic Bernat Devant ha passat a dirigir el primer equip masculí, que disputa la Primera Catalana, i l'entrenador Dani Perdiguero ha ocupat el seu lloc. El nou tècnic ha dirigit aquesta temporada el sènior femení del Bàsquet Draft Gramenet, que ha tancat la lliga regular en segona posició dels cinc integrants del grup 4 de Copa Catalunya. La temporada anterior va ser al capdavant del primer equip femení de la UE Mataró, que aleshores va cabar la lliga en vuitè lloc. 

"Ens plantejàvem l'any per agafar experiència i voler ser competitives", afirma Devant

Pendent d'incorporar una jugadora més a l'equip, el sènior femení del Bàsquet SaFa Claror ja dona per tancada la plantilla de dotze integrants, amb la continuitat de  la majoria components del conjunt d'aquesta temporada i l'arribada de dos reforços. Es tracta de la base Judit Moya, que aquest curs ha jugat als Estats Units en categoria universitària, i la pivot Irene López, procedent del CB Grup Barna de Copa Catalunya. Només les lesions han apartat algunes jugadores per al nou curs. 

El conjunt que ha passat a dirigir Dani Perdiguero confia en millorar a la nova temporada el paper aconseguit en aquest curs atípic, marcat per la pandèmia i amb una lliga regular de només deu partits. L'equip taronja no va poder sumar cap victòria en la temporada de debut a la categoria. "Ja ens plantejàvem l'any per agafar experiència i voler ser competitives, i ho hem aconseguit en la majoria de partits", assenyala Bernat Devant, coordinador del Bàsquet SaFa Claror. Devant també desitja que la competició de Copa Catalunya torni al format habitual, amb més partits i que compti la classificació, amb ascensos i descensos. "Esperem que puguem començar i puguem entrenar amb regularitat", explica Devant, en contrast amb les limitacions per les sessions preparatòries, els ajornaments de la competició i el canvi de format que s'ha viscut aquest curs condicionat per les mesures sanitàries.

Dos reforços al primer equip masculí amb nou entrenador

Bernat Devant agafa el relleu de Ramon Grau al capdavant del sènior masculí, que disputarà una nova temporada a Primera Catalana. Ho farà amb dues incorporacions: la tornada a casa del veterà Roger Abelló, procedent del CB CIC, i Adrià Arquer, del CB Ramon Llull. El conjunt taronja va acabar tercer de la lliga regular al grup 7.