Joana Juncà, portaveu de Jovent Republicà a Gràcia

"Venim d'un any dur, sobretot el jovent, i hem de recuperar la motivació i estar presents als carrers", diu la nova cap local

Política

Juncà, al davant, amb la resta de membres de la permanent de Gràcia
Juncà, al davant, amb la resta de membres de la permanent de Gràcia | Cedida

Joana Juncà (Barcelona, 2002)  és la nova portaveu de Jovent Republicà a Gràcia, després dels anys d'Emma Sarri, Alba Alsina i Gerard Goday. 

Què planteja la nova executiva? 
Venim d'un any dur, sobretot el jovent, i hem de recuperar la motivació i les ganes de fer coses, estar presents als carrers, l'activisme.

Des de quan militaves a Jovent? Què et fa fer el pas a portaveu? 
Vaig entrar als 16 anys i ara en tinc 19. Crec que ens costa molt agafar responsabilitats i vaig pensar que em tocava després de dos anys com a secretaria d'organització. Creia que era el meu moment.

Us ha afectat com a organització aquesta pandèmia? 
Sí. Hem patit a nivell de mantenir els militants de Jovent. Així com a ERC a Gràcia li falta engruixir la franja de 35 a 50 anys, a nosaltres ens passa amb la de 14-18 anys.

Què impulseu en aquest sentit? 
Seguirem fent la campanya Jove, combativa, milita fins al setembre i tancarem al desembre amb un acte l'altra campanya que tenim,  compartida amb les Joventuts Comunistes, No bec, no molestis

No sol passar que dues organitzacions polítiques d'espectres diferents facin accions juntes. 
Ho hem fet amb molta naturalitat, perquè coincidint als carrers és fàcil teixir vincles amb altres organitzacions. També hi teníem amistats amb les Joventuts Comunistes. Al cap i a la fi, totes dues organitzacions volem treballar pel bé de Gràcia i que la Vila sigui referència a la ciutat pel que defensem.