El Banc de Roba atén 450 famílies els primers 4 mesos en actiu

L'espai del carrer Rabassa dona prop de 9.500 articles de primera mà a persones en pobresa extrema i comença a oferir ajuda a gent sense llar o en exclusió residencial

Societat

El Banc de Roba de la Fundació AEMA, al carrer Rabassa 39
El Banc de Roba de la Fundació AEMA, al carrer Rabassa 39 | À.G.P.

Més de 450 famílies ateses en situació de pobresa extrema (més de 1.200 persones) i vora 9.500 peces de primera mà lliurades. És el balanç dels primers quatre mesos de funcionament del Banc de Roba del carrer Rabassa 39, gestionat per la Fundació AEMA. L'entitat social va activar aquest punt d'atenció i recollida d'articles de vestir per a famílies de quatre districtes de la ciutat, inclosa Gràcia, i des del mes de juny ha ampliat aquesta cobertura a les peticions dels Centres de Serveis Socials de tot Barcelona. 

El Banc de Roba també ha començat a oferir ajuda procedent dels punts d'atenció a persones sense llar o en situació d'exclusió residencial. La demanda és tan alta que ja donen hores a noves sol·licituds per mitjan setembre. 

"Moltes veïnes s'apropen per informar-se i veure com poden col·laborar. I fins i tot ens deixen roba a la nostra entrada quan som tancats", explica Robert López, director d'AEMA, que insisteix que el Banc de Roba proporciona peces de primer ús donades per empreses. Tot i això, s'encarrega de vehicular les altres donacions perquè "arribin també a la gent en alt risc de vulnerabilitat", indica López.