Badia anuncia sessions específiques per a espais afectats en el canvi del PGM abans que s'aprovi

El regidor assegura que l'ampliació de terrasses en calçada es consolidarà i que s'ha multat només per denúncies veïnals

Política

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, durant la sessió a l'Ateneu Roig
El regidor de Gràcia, Eloi Badia, durant la sessió a l'Ateneu Roig | Cedida

Quatre mesos després de començar una nova iniciativa de fiscalització de l'acció de govern i de l'oposició, el cicle Passem Comptes de l'Ateneu Roig s'ha tancat aquest dimarts amb el regidor de Gràcia, Eloi Badia, que  ha fet balanç dels dos primers anys de mandat posant èmfasi en patates calentes vigents com les expropiacions que es mantenen en el canvi de Pla General a Gràcia o  les demandes de transitorietat a favor de mantenir les terrasses ampliades (i sense sancions) que defensen bars i restaurants. 

"Cal combatre les actituds homòfobes amb programes educatius a les escoles", apunta

Badia, que ha anat més enllà de l'impacte de la crisi sanitària perquè "no va paralitzar la ciutat" i que considera irrepetible perquè ara "estem millor preparats", no ha defugit la polèmica que s'ha generat al voltant de plans com la connexió de Frígola amb La Granja o més recentment (vegeu L'Independent núm. 854) dels plans per aprofitar públicament els vials interns del santuari de Sant Josep de la Muntanya.  "Abans d'una aprovació definitiva analitzarem cas per cas, crearem tesi i farem taules específiques", ha apuntat. 

Sobre l'estira i arronsa que hi ha en l'espai públic per les autoritzacions extra de terrasses, el regidor  ha assegurat que sobretot les ampliacions que s'han fet a calçada, utilitzant places d'aparcament, es consolidaran també com a mesura de recuperació econòmica per a bars i restaurants i ha sostingut que les multes que han irritat el sector a Gràcia per barrils o taules afegides no autoritzades només s'han engegat "quan hi havia denúncia veïnal". 

Pocs dies després de les últimes agressions homòfobes que s'han produït a Gràcia i de la manifestació que va impulsar el Districte als Jardinets ara fa quinze dies, Badia ha confiat en els programes educatius a les escoles que donin una visió plural de les condicions sexuals, a més de visibilitzar les víctimes que pateixen atacs. En un altre àmbit, el sempre debatut i complex urbanisme de Vallcarca, el regidor ha admès que "està costant" d'assolir el consens sobre la Rambla Verda que s'ha plantejat en els últims mesos als grups municipals.

Préssing veïnal per Balet i Blay al Govern a Madrid

La Federació de Barris de Gràcia va aprofitar la coincidència professional d'un dels seus membres en un acte a Madrid amb la consellera de Cultura per demanar la mediació de l'executiu i salvar els estudis del barri del Coll.