La PB Barcino es perfila guanyadora del concurs del camp de l'Àliga i l'Europa recorrerà

El club escapulat qüestiona la puntuació rebuda i l'oferta "temerària" de l'entitat de Sant Martí pel cànon de gestió

Esports

Obrers a l'Àliga amb els aspersors remullant el terreny, aquest dijous
Obrers a l'Àliga amb els aspersors remullant el terreny, aquest dijous | À.G.P.

El proper 1 d'agost arrenca un nou període de gestió al camp de futbol municipal de l'Àliga. En el procés per adjudicar la concessió d'aquesta instal·lació, actualment en obres per substituir la gespa artificial, la Penya Barcelonista Barcino es perfila com a guanyadora del concurs de gestió i agafar el relleu de la Fundació Marcet, per davant d'altres entitats esportives com el CE Tecnofutbol, vinculat a la mateixa Marcet, i el CE Europa, que en va perdre la gestió el 2017. En aquest concurs, l'obertura del sobre C d'ofertes del cànon anual va tenir lloc el 8 de juliol passat, segons consta a la web de contractació pública de la Generalitat.

La PB Barcino, club que gestiona els camps de futbol municipals de Menorca, Sant Martí de Provençals i Maresme, és l'entitat que ha proposat l'oferta més alta pel cànon de gestió i la més ben posicionada "amb els punts a la mà", segons indica la consellera d'Esports del Districte, Mercè Saltor.

Aquest fet ha provocat la reacció crítica de l'Europa, que qüestiona l'oferta "temerària" de Barcino, per superar el límit estipulat en la normativa del plec de condicions respecte a les altres propostes, i la puntuació per activitats proposades. "Si trobem algun aspecte que no és correcte i és factible fer un recurs, evidentment que el farem", assegura el president de l'Europa, Víctor Martínez. El club també està en desacord amb el còmput d'horaris que li correspon. "En cap cas podem perdre hores d'entrenament", afirma Martínez.

En resposta a aquestes queixes, el regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha fet referència a la figura de l'usuari preferent de l'equipament, en aquest cas l'Europa, a l'hora de  comptar amb més horaris. "Per la via de la graella d'activitats tenim molt més marge", va explicar Badia en una entrevista dilluns passat a Ràdio Gràcia.

L'Europa femení ja suma 22 jugadores. Amb el nou tècnic Joan Bacardit al capdavant, l'equip femení escapulat ha tancat pràcticament la plantilla per la nova temporada. El conjunt té el bloc del curs passat (quinze renovacions i set baixes) i s'ha reforçat amb cinc fitxatges: Míriam (Terrassa), Esther (Riudoms), Anna Bové (Sabadell), Codi (Sant Gabriel) i Fati (Espanyol B). Coral i Carla s'incorporen del juvenil.

Serrells a l'Europa masculí

L’equip de Vilajoana tornarà dilluns 26 als entrenaments per començar una pretemporada de sis setmanes i preparar el debut al camp del CD Terol, diumenge 5/09. La plantilla és a punt de tancar-se un cop feta púbica la setena incorporació, David Troya (20 anys), porter català del Numància B. Miki Poveda renovarà si arriba recuperat de la lesió. Varona ha causat baixa i Fode podria ser-ho també.