El Màgicus'21 es reformula en dues categories: màgia de prop i d'escena

El festival de Lluïsos prepara la dotzena edició amb un canvi de format; la Gala de Màgia serà més curta i el mateix dia del concurs

Cultura

La promoció de joves mags, principal objectiu del Màgicus
La promoció de joves mags, principal objectiu del Màgicus | Cedida

La dotzena edició del Màgicus, Festival de Màgia Jove de Barcelona, ha obert les inscripcions al Concurs de joves mags fins als 31 de juliol. Aquest any el certamen presenta una gran novetat amb la incorporació d’una separació per categories: d’una banda la màgia d’escena i de l’altra una nova categoria de màgia de prop. El concurs del festival, el principal objectiu del qual és promocionar la màgia jove, ha anat agafant més protagonisme en cada edició. Enguany es dividirà en dos dies per poder separar les categories i el divendres 12 de novembre tindrà lloc la Màgia de prop i dissabte 13 el de Màgia d’escena. Qualsevol mag d’entre 14 i 25 anys hi pot participar i el jurat, format per professionals de la màgia i del teatre i membres de l’organització, seran els encarregats de valorar la tècnica, l’originalitat i la posada en escena. Fins al dia 31 de juliol s’han de fer arribar un vídeo, un breu currículum i tots els arxius que es puguin adjuntar al correu festivalmagicus@lluisosdegracia.cat. A final d’agost el Comitè de Selecció farà pública la llista dels seleccionats.

Després de l’èxit dels darrers anys, el festival repetirà l’experiència de comptar amb un coach que durant l’assaig previ als concursos, ajudarà als participants a millorar petits detalls de la posada en escena. El jurat format per persones expertes i referents de la màgia serà l’encarregat de fer la seva valoració i premiar les millors actuacions de cada categoria. Hi haurà dos premis, un per la categoria de Màgia de prop, i altre per la categoria de Màgia d’Escena. El diumenge dia 14 és el dia en què es faran els tallers de màgia per principiants i la Masterclass per joves mags amb més de nivell. També hi haurà Màgia als mercats i es podran veure els conills als aparadors màgics de l’Eix Comercial.