Espanyol B i Lleida, rivals de l’Europa masculí i femení al Trofeu Vila de Gràcia

L’oponent dels de Vilajoana serà rival a Segona RFEF; les del primer equip viuran l’estrena de Joan Bacardit a casa

Esports

El capità i defensa central Àlex Cano, un dels protagonistes de l’ascens i el campionat de l’Europa masculí
El capità i defensa central Àlex Cano, un dels protagonistes de l’ascens i el campionat de l’Europa masculí | Àngel Garreta

La celebració de la Festa Major en el vessant esportiu és sinònim de l’arribada d’un clàssic del futbol: el Trofeu Vila de Gràcia, que enguany també arriba per partida doble. RCD Espanyol B i AEM Lleida seran els rivals del primer equip masculí i el conjunt femení del CE Europa, respectivament. El torneig suposa la presentació oficial de les dues formacions davant l’afició al Nou Sardenya, amb molts al·licients.

El Torneig d’Escacs arriba a la setzena edició de la mà del Club Tres Peons

El primer equip masculí escapulat, que entrena David Vilajoana, es prepara per debutar a la Segona RFEF, després de l’ascens i el campionat d’aquesta temporada. L’estrena al Nou Sardenya vindrà precedida pels amistosos fora de casa amb conjunts tant potents com Sabadell (4/08) i Llagostera (7/08), que jugaran la propera temporada a Primera RFEF. El rival dels escapulats al Trofeu Vila de Gràcia, que es disputarà dissabte 14 (19h), l’Espanyol B, serà també un dels oponents catalans del conjunt europeista a la nova categoria.

La disputa del Vila de Gràcia per part del conjunt femení arriba amb la novetat a la banqueta escapulada de l’entrenador Joan Bacardit (Barcelona, 1984), que va substituir acabada la temporada el tècnic Fran Güells, després de quatre anys al club. L’AEM Lleida s’enfrontarà a les escapulades diumenge 15 (18h). Europeistes i lleidatanes ja hauran jugat el 12/08 un altre amistós a la capital del Segrià. Abans, l’Europa femení també haurà disputat un partit de preparació amb el Llevant (8/08).

A més, un Torneig de Futbol No-Mixt, organitzat per Feministes de Gràcia, precedirà aquests dos encontres. Cal fer equips de cinc persones i inscripció prèvia (5€ per conjunt). Serà dissabte 14 a partir de les 10h al Nou Sardenya. Info: futbolsensevergonya@gmail.com.

Campionat de partides Ràpides al Centre. La gent amant dels escacs té una cita dimarts 17 (10h). El Club d’Escacs Tres Peons organitza el Torneig de Partides Ràpides de Festa Major al Centre. Aquesta competició, amb set rondes a un ritme de 5 minuts més 3 segons, arriba a la setzena edició i està oberta a jugadors federats i aficionats. Hi ha 59 places disponibles, les inscripcions són gratuïtes: www.trespeons.com.

Els actes principals

Dissabte 14 d’agost

10.00 h. Torneig de futbol No-Mixt. Equips de 5 persones, inscripció 5€ [futbolsensevergonya@gmail.com]. Al Nou Sardenya. Organitza Feministes de Gràcia

19.00 h. Trofeu Vila de Gràcia. Amistós entre l’Europa masculí i l’Espanyol B. Al Nou Sardenya

Diumenge 15 d’agost

18.00 h. Trofeu Vila de Gràcia. Amistós entre l’Europa femení i l’AEM Lleida. Al Nou Sardenya

Dimarts 17 d’agost
10.00 h. Torneig d’Escacs Tres Peons. Al Centre (Ros de Olano, 9). Inscripció gratuïta [www.trespeons.com]