Balkan Paradise Orchestra: “Veure onze dones en un escenari és impactant”

Les novetats

Cultura

Balkan Paradise Orchestra, en una imatge promocional
Balkan Paradise Orchestra, en una imatge promocional | Gemma Martz

Aquesta serà la tercera vegada que la banda barcelonina Balkan Paradise Orchestra mostri la seva música festiva i enèrgica a la Festa Major. Tot i que haguessin preferit un concert a l’exterior, tenen moltes ganes de presentar el seu darrer treball, Odissea, a la que consideren casa seva, el CAT, i homenatjar així a Jordi Fàbregas. Serà el 19 d’agost a les 20h.
 
En alguna ocasió heu dit que toqueu el que us surt de dins sense pensar en les vendes. La fórmula us ha funcionat prou bé...
La idea original del grup que té com a base la música balcànica ha anat evolucionant i poc a poc hem fet barreges de coses que ens agraden, incorporant tons llatins o música disco, fins arribar a les composicions pròpies.

Odissea, el vostre segon disc, va sortir durant el confinament. Com us va afectar?
Portàvem l’any anterior treballant-hi, explorant coses noves, mirant de com seria l’espectacle... i ens van confinar. Va ser un xoc i un daltabaix econòmic.

I comenceu a recuperar-vos?
Sí, ara ja estem de nou en marxa i contentes de poder rodar Odissea. També hem adaptat quatre temes del disc i convidat diverses cantants per donar-li la volta. Hem llançat Low, Pingu, Màntric i al setembre sortirà Da mas Over.

Quin diríeu que és el vostre tret diferencial?
L’impacte que causem onze dones a dalt de l’escenari, aquesta música festiva i el poder i energia que transmetem, les ganes de ballar i de riure’s d’un mateix.

Com aconseguiu posar-vos d’acord sent un grup nombrós?
La nostra evolució no ha estat només musical, sinó personal i de gestió. Som molt assembleàries, treballem per comissions i si volem estar a gust i còmodes tot ha de passar pel debat i la reflexió. Ha estat un aprenentatge.

Haguéssiu preferit tocar a Sol?
Preferim tocar a l’exterior perquè l’ambient i l’energia són diferents, però ens adaptem al context actual. A més el CAT és casa nostra i volem dedicar el concert al Jordi Fàbregas, que sempre ens havia recolzat.