La Diada local defensarà la supervivència de les entitats

L'esquerra independentista encapçala l'acte més polític a la plaça del Diamant amb el diputat de la CUP Carles Riera

Política

L'ofrena floral a Pompeu Fabra, a Lesseps, a la Diada 2020
L'ofrena floral a Pompeu Fabra, a Lesseps, a la Diada 2020 | @JuntsxcatGracia

La Diada Nacional a Gràcia se centrarà enguany en les conseqüències de la pandèmia per al teixit associatiu local en tant que eix vertebrador de les llibertats individuals i col·lectives i vehicularà en clau de mirada endavant l'acte central d'aquest divendres 10 (19.00h) a la Biblioteca Jaume Fuster i al limítrof monument a Pompeu Fabra. 

L'estructura de l'acte, organitzat pel grup d'entitats històriques G6 i que comptarà com a fila zero amb el president del districte, Ferran Mascarell, i representants dels partits amb representació a Gràcia (excepte C's), seguirà la línia dels últims anys amb un seguit d'intervencions en lloc del manifest que s'havia fet fins al 2017. En aquesta ocasió, una representació extensa d'entitats de la cultura popular, del comerç, de la solidaritat, de l'esport i dels mitjans de comunicació -entre les quals, l'Associació Cultural L'Independent de Gràcia- prendran la paraula. A posteriori, al monument a Pompeu Fabra es farà l'ofrena i es cantaran els Segadors. 

A la mateixa hora però a la plaça del Diamant, l'esquerra independentista (Arran, CUP, Endavant i La Barraqueta) faran un acte polític amb el diputat de la CUP Carles Riera com a principal orador i el monòleg de Marc Sarrats.