Més palmeres al Park Güell després de la plaga

Parcs i Jardins torna a plantar exemplars de Phoenix Caraniensis, que s'havien reduït per l'escarabat morrut des del 2012

Societat

Palmeres noves al camí principal del Park Güell, a tocar de la plaça Natura
Palmeres noves al camí principal del Park Güell, a tocar de la plaça Natura | À.G.P.

Nou anys després de detectar-se al Park Güell el primer cas inevitable d'una palmera morta per la plaga de l'escabarat morrut i quan no s'havien pogut replantar exemplars en els últims anys, Parcs i Jardins ha començat a redreçar el rumb de la replantació d'exemplars de Phoenix Caraniensis, les característiques palmeres del passeig central del recinte. 

Tal com s'explica en l'últim butlletí de la secretaria del Park Güell, un equip ha treballat aquest juliol en la plantació de cinc exemplars  per substituir els que havia acabat afectant la plaga de l'escarabat morrut. "Durant els últims anys aquest insecte ha anat danyant considerablement la salut d'algunes de les palmeres del passeig principal del Park Güell, i fins aquest any no s'havien pogut reemplaçar", apunta l'escrit. 

Parcs i Jardins assumeix que aquest tipus de palmeres que hi ha al recinte gaudinià ja no es planten a la ciutat per l'alta afectació encara vigent del morrut, "però la plantació d'una altra espècie de palmera desvirtuaria totalment l'obra que Antoni Gaudí va projectar". El butlletí reforça aquest raonament amb una imatge original de 1917 amb les Phoenix Caraniensis com a espècie original durant la construcció del parc. "És necessària la seva conservació", conclou. 

L'any 2011 ja es va detectar al Park Güell el primer cas de palmera afectada, i es va poder salvar. A Barcelona el fenomen va datar l'inici l'any 2006.