Picabaralla entre Marcet i Barcino pel traspàs en la gestió del camp de l'Àliga

Queixes de la gestora nova pels entrebancs de l'entitat sortint, que critica els canvis d'horaris a la instal·lació

Esports

El camp de l'Àliga, amb la gespa renovada, diumenge passat
El camp de l'Àliga, amb la gespa renovada, diumenge passat | À.G.P.

Aa l'entrada del camp municipal de futbol de l'Àliga, que a principis d'agost va començar a gestionar la PB Barcino, encara hi ha penjada la placa de la Fundació Marcet, antecessora del club esportiu. Una imatge de la situació actual d'impàs a l'equipament de la plaça Alfonso Comín, marcat per la picabaralla entre les dues entitats. Més d'un mes després de la signatura del nou contracte, Barcino ha mostrat malestar pel traspàs amb l'anterior gestora. "No puc parlar bé. És una presa de pèl", lamenta Tomàs Desembre, president de la Penya Barcelonista Barcino. Desembre es queixa que ha hagut de reclama a Marcet les factures d'aigua, llum i gas per poder fer efectiu el canvi de titularitat de serveis. "Hem enviat més de deu correus electrònics i hem fet multitud de trucades", explica Desembre. "No hi ha co·laboració, cap ni una", afirma. 

L'adjudicatària de l'equipament pacta amb l'Europa un 62% d'hores d'entrenament

En canvi, la Fundació Marcet assegura que aquest traspàs ha estat "correcte i cordial", però qüestiona els canvis d'horaris que ha introduït Barcino en la nova gestió. "La rapidesa i la unilateralitat que han caracteritzat aquesta transició han acabat creant diversos problemes amb els usuaris de la instal·lació, que s'han vist sorpresos pel canvi sobtat", apunta l'entitat en una comunicació a les preguntes d'aquest setmanari. 

Aquest intercanvi de retrets contrasta amb les relacions que la nova gestora ha mantingut amb el CE Europa, usuari preferent del camp, perquè l'entitat escapulada disposi de més hores d'entrenament. L'Europa ha aparcat de moment les dures crítiques per l'adjudicació (vegeu núm. 855) i ha acordat amb Barcino fixar en un 62% el nombre d'hores destinades als entrenaments, el mateix que la temporada passada, segons assenyala el club escapulat. "En voldríem més però entenem les condicions", afirma el president de l'Europa, Víctor Martínez. L'entitat europeista es tornarà a reunir amb Barcino dilluns 13 per ratificar aquesta qüestió. 

La resta d'hores, segons indica la PB Barcino, es destinen a usuaris com Huracán Barcelona o Can Clota. Precisament el consell rector del camp de l'Àliga es va reunir aquest dijous. 

Malestar als clubs de bàsquet per les hores a Comellas

L'assignació d'horaris d'entrenament al pavelló Josep Comellas, que ha generat malestar a Lluïsos i Claret per la reducció d'hores, serà una qüestió polèmica a tractar en el proper consell rector de la instal·lació del carrer Neptú, dimarts 14 (18:30). La gestora, l'AEE Institut Montserrat manté que l'adjudicació s'ha fet seguint "criteris i objectius" de la licitació.