Can Carol fa memòria amb l'exposició que l'havia d'estrenar

Vallcarca talla la cinta oficialment del casal de barri obert des del gener amb un homenatge al patrimoni supervivent

Societat

Concert a Can Carol per la Festa Major de Vallcarca, dissabte passat
Concert a Can Carol per la Festa Major de Vallcarca, dissabte passat | À.G.P.

Encara amb el ressò de la Festa Major que s'ha viscut aquests primers dies de setembre, Vallcarca es prepara per celebrar la setmana que ve la festa d'inauguració oficial de Can Carol que no va poder fer per la crisi sanitària quan el nou casal va obrir portes el passat gener. L'acte central és l'exposició Can Carol, un casal de Vallcarca, que repassa la memòria històrica al voltant del nou equipament en una explicació que es desplega en quatre capítols: la Vallcarca rural, la Vallcarca urbana, l'urbanicidi i la reconstrucció. 

La festa es completa els dies 17 i 18 amb un mercadet, concerts i activitats infantils

L'Observatori de Vallcarca, després de projectes com Bruguera Obrera o els cromos de Vallcarca, s'ha encarregat de la mostra, que es podrà veure el dissabte 17 amb visites guiades entre 18.00 i 20.00 hores [inscripcions: cancarolvallcarca.cat] o per compte propi durant tot el trimestre. "L'exposició parla de la història de Vallcarca a partir del testimoni supervivent de Can Carol i emfasitza la importància del patrimoni del barri, el material però sobretot l'humà", apunten des de l'Observatori. La concreció de la mostra es fa sobre deu plafons i infografies inèdites i és el fruit dels deu anys d'activitat de l'entitat. 

La festa d'inauguració es completarà l'endemà diumenge 18 amb una matinal infantil amb un mercadet de material escolar -ajornat al juliol- i contacontes, un dinar popular amenitzat pel Cacique de VKK, una tarda vespre amb el tango i les milongues de Lupe, el funk-soul dels Prismàtiks i la música tradicional cubana d'Ashé i un sopar final amb punxadiscos a l'acabar.