El casalot Kasa Nostra de Vallcarca dóna pas a una promoció de pisos amb dúplexs per 600.000 euros

La promoció de l'OAB de Carles Ferrater a Maignon amb Mare de Déu del Coll es reformula amb una nova obra amb els 11 habitatges que assumeix la constructora Certis

Societat

Imatge virtual de la promoció de Baixada de la Glòria 31, on abans hi havia el casalot okupat
Imatge virtual de la promoció de Baixada de la Glòria 31, on abans hi havia el casalot okupat | Captura de pantalla

L'enderroc del casalot del carrer Repartidor 24, on en última instància hi havia hagut l'anomenada Kasa Nostra, va començar l'estiu de 2018 i el solar net i assegurat amb tanques encara es pot veure pujant per Baixada de la Glòria. Però l'impacte no és el solar sinó la imatge virtual que s'ha començat a difondre per les plataformes digitals de promoció immobiliària, i sobretot els preus, que arriben a 600.000 euros per als dúplexs que s'hi aixecaran.

Aquesta serà la nova imatge en aquesta banda del barri de Vallcarca, a segona línia des de l'avinguda i cap al Park Güell, seguint un procés que ja es va engegar al mateix carrer Repartidor amb una altra promoció i que, pel que fa a casalots enderrocats, representa una continuïtat amb les actuacions que s'han fet a Gràcia, per exemple, a Balcells 26.

La promoció de Baixada de la Glòria 31 ha hagut de tirar d'imaginació per superar el fort desnivell que hi ha al carrer i ubicarà els dúplexs als baixos de l'edifici, inclou aparcaments que s'eleven als 32.000 euros i només té dues plantes superiors en una finca per a una desena de veïns. Els textos que acompanyen la promoció no s'obliden de recalcar la proximitat del Park Güell, el solàrium amb vistes a Barcelona i els detalls numèrics: vuit habitatges totals, 12 aparcaments per a cotxe, quatre per a moto, 15 trasters i 164 metres quadrats per al pis més espaiós.

Ben a prop d'allà i havent-se presentat ara fa dos anys sota les credencials de l'OAB de Carles Ferrater i amb una primera comercialització a màxims de 630.000 euros, la promoció immobiliària de Mare de Déu del Coll 10 amb Maignon ha registrat en aquest final d'estiu els primers moviments d'obres un cop s'han fet fora els assentaments que hi havia des de fa uns mesos. El moviment correspon a un nou projecte, amb el mateix nombre d'11 habitatges però amb una concessió nova adjudicada aquest agost a la constructora Certis. Els veïns, que segueixen de prop aquesta obra i de Maignon 20 -i entremig el conflicte del cas Francisco al carrer Maignon 6-, s'han queixat en repetides ocasions de les altures de construcció permeses pel Pla General quan l'Ajuntament està desafectant la majoria d'enretirades de finques que es preveien.

Més piscines i luxe al carrer Josep Torres

L'esclat del superluxe, amb pisos per sobre del milió d'euros, que ha tingut com a top a Gràcia als pisos de Can Dimoni (Josep Torres 20), ben aviat tindrà acompanyant de nivell al número 17, amb una promoció d'onze unitats amb jardí i piscina privada per als baixos, àtics amb terrassa i piscina privada i "dos luxosos àtics" més amb terrassa independent. L'espai, antigament una nau industrial, es completarà amb 11 trasters i 17 places d'aparcament.