La connexió gracienca de l'or olímpic d'Anna Kiesenhofer

Guanyadora de la prova de ciclisme en ruta als Jocs de Tòquio 2020, la corredora austríaca va ser sòcia activa del Club Ciclista Gràcia el 2014

Esports

Kiesenhofer, a la marxa Minera de Berga, amb el maillot del CCG
Kiesenhofer, a la marxa Minera de Berga, amb el maillot del CCG | Cedida

Ens va fer molta il·lusió quan la vam veure guanyar". Luis Andrés és delegat esportiu i vicepresident del Club Ciclista Gràcia (CCG) i va celebrar com molts altres membres de l'entitat la victòria de la corredora austríaca Anna Kiesenhofer (Viena, 1991) a la prova de ciclisme en ruta dels Jocs Olímpics de Tòquio, el 25 de juliol passat. L'escapada èpica que va acabar amb l'or porta una part de segell gracienc, a més d'Arenys de Mar, on va viure i participar amb la selecció de Catalunya en diverses competicions. Durant l'estada al país va completar el doctorat en Matemàtiques a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Abans de formar part del conjunt Ataraxia Costa Brava de Sant Feliu de Guíxols, fer el salt professional a l'equip Lotto i abandonar temporalment el ciclisme el 2018, Kiesenhofer també va forjar aquesta trajectòria en el món de les dues rodes a les marxes cicloturistes i les activitats durant l'any 2014 com a sòcia del CCG. 

La corredora manté contacte amb l'entitat des de Lausana

La ciclista austríaca va deixar tan bona empremta a l'entitat del carrer Francisco Giner que manté contacte amb membres del club a través de les xarxes socials des de Lausana, a Suïssa, on resideix actualment. L'or olímpic va fer decidir al CCG d'enviar un missatge de felicitació en què li recordaven el seu pas per Gràcia. "Segur que vas notar l'alè i l'ànim als últims quilòmetres de la cursa dels socis i sòcies del club que seguien la teva cursa per la televisió", expliquen en aquest text emotiu. "Estem molt orgullosos que escollissis el nostre club al teu pas per la ciutat i que participessis a les nostres sortides, activitats i lluïssis el nostre maillot per les carreteres", també assenyalen.

Luis Andrés recorda especialment la participació de Kiesenhofer a la crono d'Olorda i la marxa Minera de Berga. De la cinta de la medalla d'or, amb els colors olímpics, el blau i el vermell són del pas de l'austríaca pel Club Ciclista Gràcia.