Queixes al Coll per l'ús empresarial dels pàrquings de motos públics

Els veïns comencen una recollida de signatures al centre cívic

Societat

Aparcaments de motos a Torrent del Remei, al barri del Coll
Aparcaments de motos a Torrent del Remei, al barri del Coll | A.B.

Amb cartes de queixa al tècnic de barri, cartells de denúncia i alguna moto per terra, els veïns del carrer Duran i Borrell, a tocar del centre cívic del Coll, han iniciat una protesta per l'ús continuat per part d'empreses de moto compartida dels aparcaments públics senyalitzats. "Tot i que les motos arriben a tenir quatre logos diferents entre si, el contacte de les targetes i l'app corresponen a la mateixa empresa", diu Sebastià Duatis, en nom de la plataforma veïnal. La Guàrdia Urbana, segons els veïns, està estudiant la qüestió. 

El debat, un més en la pugna per l'espai públic, ha agafat volada en aquesta part del districte de Gràcia en tant que zona sensible en el tema de l'aparcament i quan aquest trimestre final de 2021 està previst que hi arribi l'àrea verda per a residents. 

"Fan un manteniment una mica estrany: s'atura una camioneta entre les 3 i 5 de la matinada i canvia les bateries que identifica mitjançant un reclam acústic molt fort i sorollós, moto a moto, per localitzar les que s'han de substituir", diu Duatis. La plataforma veïnal està recollint signatures al centre cívic.