El 26è LEM recupera espais i públic presencial, cinema i l'exposició a Gràcia Territori Sonor

El festival de música experimental arrenca el proper 1 d'octubre amb l'actuació del trio Black Flower al Col·legi Major Ramon Llull

Cultura

Black Flower portaran la seva proposta de jazz de vanguarda al LEM'21
Black Flower portaran la seva proposta de jazz de vanguarda al LEM'21 | Cedida

El trio Black Flower, format per Pablo Selnik i Yexza Lara  (flautes i veus) i Clara Lai (piano), serà l'encarregat d'0brir el 26è Dispositiu LEM - Encontre Internacional de Músiques Experimentals de Gràcia-Barcelona el proper 1 d'octubre al Col·legi Major Ramon Llull. Després d'una edició més limitada a causa de les restriccions sanitàries, el dispositiu reprèn algunes de les seves activitats característiques, com ara les col·laboracions internacionals, l'Àgape amb públic presencial o l'exposició a la seu de GTS, enguany a càrrec de l'artista Chini. 

Malgrat no haver recuperat els aforaments ni el número de concerts d'abans de la pandèmia, el cicle proposa 17 concerts a 7 espais de la ciutat en una programació eclèctica que ja es pot consultar a la seva web

Entre els retorns més destacats hi ha el de la combinació de gastronomia, música i poesia de l'Àgape, a Casa Almirall, i el de recintes com la capella modernista del Col·legi Major Universitari Ramon Llull, que va debutar al LEM el 2019 i que enguany acollirà les actuacions de Granular Bastards, White Nerve Connection, a més de la inaugural a càrrec de Black Flower, que presentaran Kala of the Unspoken, un àlbum inspirat en l'obra d'H.P. Lovecraft, produït per Marc Parrot i editat en format físic al segell de la mateixa Gràcia Territori Sonor, que enguany ha recuperat aquesta faceta de la seva activitat. 

Un altre dels retorns és el del CAT, amb el concert de cloenda a càrrec d'Inhumankind i dels badalonis Coure, que actuaran amb l'acompanyament de la pel·lícula La passió de Joana d'Arc (Carl Theodor Dreyer, 1928), gràcies a una col·laboració amb el Cryptshow Festival. Seguint el fil del cinema, el director anglès Mark Aitken presentarà a La Sedeta Neighbourhood of Infinity, rodada a Barcelona durant el confinament. Les imatges estaran il·lustrades per la reunió inèdita dels músics Melisa Bertossi, Cristian Subirà i Pope. 

Tres encontres en l'Espai-Temps i la 'ferretera conceptual'

Dins la programació del LEM 2021 també hi haurà lloc per a la improvisació amb tres Encontres en l'Espai-Temps, dos d'ells a més, inauguraran el nou espai del festival, Can Carol. Un altre clàssic serà la participació de l'artista gracienca Eli Gras (ferretera conceptual), amb el projecte 'Esmolets', amb Lula Thomas i Marina H. Asciutti.