Joan Bacardit: "Aquest any ens hem proposat ser un dels candidats a l'ascens"

"Hem abaixat la mitjana d'edat; això, per la manera de jugar, ens dona un plus", assegura l'entrenador de l'Europa femení

Esports

Bacardit, al centre, al descans del partit contra l'Espanyol B
Bacardit, al centre, al descans del partit contra l'Espanyol B | À.G.P.

Amb sis punts de sis possibles, l'Europa femení que dirigeix per primer cop Joan Bacardit  (Barcelona, 1984) ha començat la lliga amb victòries contundents. Bacardit es proposa lluitar per les primeres places al grup 3 de la Primera Estatal. 
 
Com veus l'inici del campionat?
Quant a punts, millor impossible. El partit contra el Pardinyes [0-5], no és l'equip dels últims anys, ha perdut jugadores molt importants i estarà lluitant per no baixar de categoria. Tot i així, el seu camp sempre és complicat i té molt de mèrit la manera amb què vam guanyar. Contra l'Espanyol B [4-2] no va ser el nostre millor partit, ens ho van posar molt difícil. Van treure un equip amb jugadores del primer equip. Al descans vam decidir ser valents, perquè si canviàvem el sistema ens tancàvem al darrere i estaríem patint tot el partit.

Quin és l'objectiu d'enguany?
Competim cada setmana per guanyar tots els partits. Si això ens porta a ser campiones de lliga, tant de bo. Però hi ha el Balears, el número u a l'ascens, i després l'Espanyol B, que ve del Repte Iberdrola. L'objectiu és intentar millorar el que es va fer l'any passat. L'Europa és sempre l'etern candidat a l'ascens i mai acaba de ser-ho. Aquest any ens hem proposat ser un dels candidats a l'ascens. Ja no ascendir sinó arribar a l'última jornada amb opcions.

I els rivals directes?
Collerenc i Son Sardina segur que estaran a dalt. La incògnita seran Sant Gabriel i Vic Riuprimer, no sé si aguantaran el ritme. 

L'equip manté una base però amb incorporacions destacades. Com les valores?
Molt positives, perquè hem baixat la mitjana d'edat. Això, per la manera de jugar, un equip intens, ens dóna un plus. I s'ha fitxat tot el que hem volgut, són primeres opcions.

Com ha estat la rebuda del club?
Molt bé. Ja porto dotze anys en el futbol femení i ja ens coneixíem. M'ho han posat molt fàcil i els resultats també ajuden que tot encara vagi més rodat. Molt content d'estar a l'Europa. Quan va sortir l'opció només tenia al cap venir aquí. 

I l'afició?
Espectacular. [Diumenge passat] és d'aquells partits que voldries que no s'acabessin mai.

L'Europa visita el Camp d'Esports després de l'ensopegada amb l'Ebro

L'Europa masculí es recupera de l'1-2 i s'enfrontarà diumenge 19 al Lleida Esportiu (19h), un veterà de l'antiga Segona B i aspirant a l'ascens. Els de Vilajoana van començar marcant però els aragonesos van capgirar el marcador. Al tram final l'Europa va pressionar sense recompensa.