A punt la cursa Matagalls-Montserrat, tocada per la pandèmia

1.500 participants hauran de completar la travessa de 82,6 quilòmetres amb un desnivell acumulat de 5.773 metres en un temps límit de 24 hores

Esports

Lloret, president del CEG, i Montse Freixas, directora de la cursa
Lloret, president del CEG, i Montse Freixas, directora de la cursa | Captura de pantalla

Un total de 1.500 atletes sortiran de la línia de sortida de la Matagalls-Montserrat 2021, que arrenca aquest dissabte 18 amb una distància de 82,6 quilòmetres, un desnivell acumulat de 5.773 metres i un temps límit de 24 hores. Precisament la xifra de participants, rebaixada a la meitat respecte a l'edició del 2019 per la situació sanitària, va ser un dels temes centrals a la presentació dilluns passat de la travessa de muntanya que organitza el Club Excursionista Gràcia.

"Quan vam proposar 1.500 ens van dir que de cap manera, que a partir de 300 la cosa ja no podia ser", va explicar el president del CEG, José Lloret, en referència a les negociacions amb les autoritats pel nombre de participants. Amb el lema Cuidem-la, el club ha elaborat vídeos amb membres de l'entitat que seran als punts d'avituallament per explicar les normes sanitàries (mascareta obligatòria) i sobre la gestió de les deixalles en aquestes aturades.