El CAT es reivindica per la Tardor Folk com a sala de concerts de festivals de ciutat

Una mirada al folk ibèric i la col·laboració amb entitats del sector componen la programació per als propers mesos

Cultura

La banda Fenya Rai! actuaran en el marc del Gràcia Riu
La banda Fenya Rai! actuaran en el marc del Gràcia Riu | Èlia Romero

El Centre Artesà Tradicionàrius engega nova temporada de concerts, activitats i tallers amb unes línies clares impulsades per la nova direcció que busquen, a més de promocionar i difondre la música d'arrel tradicional, donar cabuda a altres propostes innovadores i mantenir una mirada oberta a d'altres cultures musicals. A més, les connexions amb entitats del sector marcaran la programació de la Tardor Folk 2021.

La programació estable de concerts, que arrenca aquest dissabte 18 d'octubre amb l'actuació dels gallecs Xurxo Fernandes, pretén aportar una mirada "profunda" al folk ibèric amb artistes d'arreu del territori "de caire internacional": els també gallecs SÉS (8 d'octubre), Ailá (9 d'octubre) o Xabier Díaz & Aduferias de Salitre (23 d'octubre); el grup de Palència El Naán (3 d'octubre) i els aragonesos Os Chotos (26 de novembre).

La Tardor Folk també contempla el CAT com a escenari de festivals de Barcelona, com ara Ciutat Flamenco o el LEM, que ha escollit l'Artesà per celebrar-hi la cloenda. Per la seva part, a mitjan d'octubre, el festival de flamenc programa a l'equipament gracienc quatre concerts: Lorena Oliva, Campañía Maise Márquez, Rosario La Tremedita, Diego Agujetas & Pepe Morao. En la línia de  crear connexions amb entitats i altres col·laboradors que facin arribar la música folk més enllà de la seu del CAT, aquesta tardor l'espai programa, dins del cicle Gràcia Riu, l'actuació de Fenya Rai! (24 d'octubre) i l'estrena del seu nou disc Plaça Major. A més, el Circuit Folc 2021, la mostra d'arrel tradicional dels Països Catalans, passarà pel CAT amb el concert de Clara Fiol i Joan Vallbona (7 de novembre). Així mateix, el CAT serà present a la 24a Fira Mediterrània de Manresa amb tres propostes: la participació al Pòrtic de la Fira en homenatge a Jordi Fàbregas el 10 d’octubre al Teatre Kursaal; l'Almanac, 40 anys (16 d’octubre) i la Final del Concurs Sons de la Mediterrània (14 d’octubre) a La Taverna de la Fira.

Toc d'Inici de la Mercè en homenatge a Jordi Fàbregas

Un any més, els Ministrils del Camí Ral donaran el tret de sortida a La Mercè amb el Toc d’Inici el proper dijous 23 de setembre amb Eduard Casals al capdavant de la formació. Durant l'actuació es retrà homenatge a Jordi Fàbregas amb l’estrena de la peça musical Amunt i crits! de Marçal Ramon.