Reperkutim tanca per dificultats econòmiques després de tres anys de projecte comunitari

L'entitat, que feia ús de la Fontana els dilluns però sense poder guardar-hi el material, lamenta la "falta de suport institucional"

Societat

Actuació de Reperkutim pels carrers del centre de la Vila
Actuació de Reperkutim pels carrers del centre de la Vila | Cedida

La notícia es va fer pública dimarts amb un fil a Twitter i una imatge contundent (la furgoneta per transportar els tambors buida), tot i que la decisió ja feia dies que s'havia pres. Reperkutim tanca. I no serà pels esforços que han fet els seus responsables durant els darrers mesos, amb campanya de micromecenatge inclosa, per tal de fer sostenible un projecte comunitari de salut i cultura que no ha pogut superar les conseqüències de la crisi sanitària i econòmica. "Estem molt tocats, sobretot per les famílies, però era evident que no era sostenible seguir amb un projecte si no podem assolir els objectius que ens havíem marcat", explica Albert Gil, un dels impulsors de Reperkutim.

A principis de 2020 la cooperativa va fer una aposta de creixement que va tallar la pandèmia

La cooperativa va fer una aposta de creixement a principis de 2020, fent un renting d'una furgoneta gran i adquirint més tambors; les perspectives de futur semblaven bones, augmentava la demanda de les activitats de l'entitat, no només a Gràcia sinó a tota la ciutat, i el projecte social s'ampliava amb la incorporació d'altres col·lectius vulnerables. La pandèmia va tallar-ho tot d'arrel. "Teníem projectes amb dones i també amb joves amb processos migratoris que no hem pogut continuar; hem perdut molta gent pel camí, sobretot els joves, perquè venen d'una realitat molt complicada i cal estar-hi molt a sobre", afegeix Gil. 

Reperkutim ha fet diverses crides al Districte, la darrera fa sis mesos en una reunió amb Eloi Badia on van plantejar l'ús de la Fontana com a local de l'entitat (només anaven els dilluns a assajar i no podien deixar el material, que havien de guardar a la furgoneta en un pàrquing, fet que incrementava les despeses). "L'excusa va ser que la gestió és del CJB", explica Albert Gil, "i el segon punt que els vam demanar va ser que ens obrissin portes a l'Ajuntament, ja que se suposa que encaixem com a projecte comunitari i inclusiu de ciutat".  
Fins aquest moment no han rebut cap resposta del Districte sobre el tancament. Ni cap tuit.