Els gimnasos Barenys i Marín, ja a la venda

Les agències immobiliàries acceleren el canvi dels històrics equipaments esportius dels carrers Astúries i Legalitat

Societat

Imatges de l'interior del gimnàs Barenys del carrer Astúries
Imatges de l'interior del gimnàs Barenys del carrer Astúries | Cedida

La crisi sanitària es va acarnissar l'any 2020 en molts sectors econòmics però un dels més afectats van ser els gimnasos i especificament aquells equipaments de tradició familiar, lluny de les cadenes que han aterrat massivament a Gràcia en els últims anys: el març de 2020 el gimnàs Marín del carrer Legalitat tancava "després de més de 65 anys al vostre servei", afirmava Francesc Marín, anticipant-se a una jubilació prevista. El novembre de 2020 la mateixa decisió prenia el gimnàs Barenys del carrer Astúries. "Si ara tornéssim a obrir, més de la meitat d'alumnes ja no els tindríem", lamentava Elias Barenys, després de 56 anys de negoci (vegeu núm. 822). 

La novetat i pas definitiu al final d'aquesta història s'ha produït en els últims 15 dies, quan les agències immobiliàries han difós als portals digitals l'oferta dels dos locals amb profusió d'imatges dels seus interiors i una buidor esfereïdora respecte del que van ser. "Espectacular local amb sostres de cinc metres", diu l'anunci del Barenys, amb un lloguer de 4.000 euros al mes i encara imatges de judoques a les parets, un rètol de l'escola d'arts marcials i unes rajoles amb el nom de l'establiment. 

L'anunci de l'antic gimnàs Marín parla d'un "edifici amb moltíssimes possibilitats", 1.066 metres quadrats i un lloguer mensual de 7.460 euros. "Ara fa quinze dies que han penjat el rètol, si bé els amos van marxar definitivament al setembre", expliquen els veïns. En fotos, encara les aules de parquet i les cortines separadores.