Els clubs de bàsquet es posen a to per a la nova temporada amb el Torneig Vila de Gràcia

A la Copa Catalunya, Lluïsos, Claret i Vedruna masculins repeteixen grup i el SaFa Claror femení busca la salvació

Esports

Lluïsos i Vedruna, al darrer partit del Vila de Gràcia, diumenge passat
Lluïsos i Vedruna, al darrer partit del Vila de Gràcia, diumenge passat | À.G.P.

La intensitat amb què es va disputar el Torneig Vila de Gràcia de bàsquet, especialment les finals i malauradament per algunes lesions, és la millor carta de presentació dels equips de clubs locals de cara a la nova temporada, que arrenca aquest cap de setmana. Encapçalen la llista de conjunts Lluïsos, Claret i Vedruna masculins i SaFa Claror femení, que jugaran la Copa Catalunya. També destaquen les participacions en altres categories del bàsquet català de formacions gracienques que han format part del Vila de Gràcia.

Lluïsos. El sènior masculí repeteix grup amb Claret i Vedruna, a més de Ramon Llull, IPSI, AESE, Ciutat Vella, JAC Sants, CN Tàrrega, Mollerussa, SD Espanyol i Escolapis Sarrià. Diumenge 26 debuta amb el primer derbi contra Claret (17.45h). El femení competirà al grup 2 de la Primera Catalana, el mateix que Vedruna. 

Claret. Amb l'objectiu d'assegurar la permanència en la segona temporada a Copa Catalunya, l'equip de Xavi Marín s'ha reforçat amb Enric Gràcia (Claret B), Nico Hanheiser (JAC Sants B), Marc Perepoch i Armack Karimi (Ramon Llull). El femení disputarà  la Tercera Catalana al grup 3.

Vedruna. Compta amb nou president de l'entitat, Xavier Sendra, en substitució de Lluís Traveria, i nou tècnic a la banqueta del sènior masculí, Sergi Raventós. Els verds debutaran a la lliga dissabte 25 a la pista del Mollerussa (19.30h). 

SaFa Claror. El sènior femení buscarà la salvació en la segona temporada a Copa Catalunya amb la novetat de Dani Perdiguero com a tècnic. Enquadrat al grup 1, l'equip taronja rebrà dissabte 25 el Cerdanyola a casa (18h). El masculí disputarà la Primera Catalana  al grup 2.

CB Coll. El sènior masculí començarà la lliga de Segona Catalana a casa contra l'IPSI aquest diumenge 26 (19.45h). Forma part del grup 3 de la categoria, on també hi ha el Claret B.

CB Pedagogium. Enquadrat al grup 1 del Campionat de Barcelona, el sènior masculí disputarà el primer partit de lliga diumenge 26 contra el Stucom (10.45h).

Lluïsos, Claret i el desacord en les hores d'entrenament a Comellas

Les queixes d'entitats usuàries del pavelló Comellas, escenari principal del Vila de Gràcia, per la reducció d'hores d'entrenament van planar a les pauses dels partits de la competició. Tant Lluïsos com Claret mantenen la disconformitat en l'adjudicació dels horaris i critiquen que sigui en benefici dels equips de voleibol de l'AEE Institut Montserrat, gestora de l'equipament.