El Torneig Magistral obre els actes del 50è aniversari del Club d'Escacs Tres Peons

L'entitat, nascuda el 1971 a l'antiga Cooperativa de Teixidors a Mà, enllesteix una exposició per recordar la seva trajectòria

Esports

Inici de partides del Torneig Magistral, aquest dilluns al Centre
Inici de partides del Torneig Magistral, aquest dilluns al Centre | Josep M. Bigas

Amb la posada en marxa dilluns passat del Torneig Magistral d'Escacs, el  Club Tres Peons ha donat el tret de sortida dels actes de celebració del 50è aniversari, que continuaran el proper 8 d'ocbtubre. La inauguració al Centre d'una exposició retrospectiva de l'entitat, que va néixer el 1971 fruit de la fusió del Gràcia, el Rosselló i el Torre del Reig a l'antiga Cooperativa de Teixidors a mà, serà la següent fita de l'agenda per commemorar aquesta efemèride. 

Vint jugadors participen en aquesta competició tancada, que es divideix en dues modalitats: per norma de Mestre Internacional (MI) i de Mestre Català (MC). En el torneig MI destaca la participació de jugadors com el neerlandès Lars Ootes i l'argentí Marcelo Panelo. La competició es disputa cada dilluns a les 19h fins al 15/11. 

El Torneig Magistral arriba precedit del Circuit Blitz de Tardor, que s'ha endut el MI Julio Benedetti amb vuit victòries, i serà paral·lel al 1r Memorial Joan Segura (del 29 de setembre al 26 de novembre, amb les inscripcions completes i llista d'espera) i el 15è Obert Vila de Gràcia (de l'1 d'octubre al 26 de novembre). 

Abans del Sopar commemoratiu del 20 de novembre, que tancarà els actes de celebració dels 50 anys del Tres Peons, al llarg del mes d'octubre l'entitat del carrer Ros de Olana rebrà la Medalla d'Honor de la Ciutat. Serà en un acte solemne al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.