Districte i Lliris no pacten i el casal farà front a un possible desallotjament

Entitats com Eskapulats, que s'han solidaritzat amb l'espai al costat de veïns com Cuixart o Fernàndez, es mobilitzaran

Política

Font del Raspall, pintada de blau en suport al casal
Font del Raspall, pintada de blau en suport al casal | Joanna Chichelnitzky

El compte enrere de la negociació pel futur del Casal Popular Tres Lliris s'ha acabat, iniciat de manera gesticuladora per part del Districte el passat novembre amb l'anunci de cessament d'activitat i esllanguit sense acord fins aquest 21 de setembre, quan caducava el contracte de quatre anys signat el 2017 i quan les dues parts no s'han entès a l'hora de trobar un camí comú entre la llicència i l'autogestió.

A partir d'ara, terreny incert, i en l'horitzó, un possible desallotjament amb resposta per part dels inquilins de l'antiga comissaria okupada el 2015. "L'Ajuntament podria precintar en qualsevol moment el casal, evidenciant un cop més de quina banda estan els seus interessos; el dia que ens precintin, tothom a les 19 h davant del CP Tres Lliris per deixar clar que no cedim", han apuntat des de l'associació Joves de Gràcia.

Converses aquests mesos i setmanes n'hi ha hagut, fins i tot per desbloquejar les tres sancions per valor de 20.000 euros per fer activitats en pandèmia, però ara com ara no hi ha acord de continuïtat. "No hi ha cap acord favorable cap al Casal Popular Tres Lliris; pel que sembla, l'Ajuntament ens vol fora de la comissaria", han afegit des de l'assemblea de l'espai. Entitats com Eskapulats, que s'han solidaritzat amb el casal al costat de veïns com Jordi Cuixart o David Fernàndez, ja han anunciat que participaran en les mobilitzacions.