El ple engega el curs 2021-2022 debatent sobre promoció del català, terrasses i soroll

Tot el consell hi assistirà, tret de baixes justificades, i això limitarà l'espai de públic a una dotzena de persones

Política

Imatge d'una sessió del consell plenari semipresencial
Imatge d'una sessió del consell plenari semipresencial | A.B.

Amb el Districte encara lluny de lluir velocitat de creuer per permisos i canvis laborals en el nucli dur de direcció tècnica i política, el curs 2021-2022 arrencarà aquest dimarts 5 (18h) amb el primer ple del tercer any de mandat en el qual els grups municipals se centraran en el debat de l'aprovació inicial de modificació de l'ordenança de terrasses però que també començaran a dissimular més aviat poc en l'apartat d'informe del regidor i de proposicions per remarcar posicionament.

Esquerra planteja una campanya de sis mesos per "eradicar" els botellots a les places

Tal com va quedar endreçat aquest dimarts en junta de portaveus, l'únic punt de la part decisòria serà l'informe sobre terrasses i  ja en la segona part d'impuls i control el grup d'ERC ha proposat una campanya de sis mesos per "eradicar" els botellots a les places de Gràcia amb ,és guàrdia urbana, sonòmetres a les places on no n'hi ha, pressió a la venda ambulant i un nou fòrum juvenil sobre el model d'oci nocturn.

El grup municipal de Junts posarà èmfasi en el recent estudi sobre l'ús habitual del català entre els joves, un 28% a la ciutat, per demanar un pla de promoció amb mesures específiques en els entorns educatius, culturals i comercials i indicadors de compliment.

Pel que fa a Ciutadans i BCNxCanvi, les proposicions respectives -ja avançades en les últimes setmanes- instaran d'una banda a fer un estudi del sistema d'enllumenat del carrer Esteve terrades, sobretot al voltant del Parc Sanitari Pere Virgili, i de l'altra defensaran la preservació del santuari de Sant Josep de la Muntanya perquè quedi sense efecte l'intent d'expropiació parcial que es preveu en el canvi del Pla General.

D'altra banda, el ple també registrarà canvis o de fet un cert retorn a la normalitat prepandèmia per l'ordre de l'Ajuntament d'assistència de tots els consellers, tret de baixes justificades, cosa que no eximirà de mantenir les distàncies de seguretat sanitària i provocarà que els portaveus s'asseguin a l'escenari i la resta al pati de butaques. La reducció d'espai per a públic, en conseqüència, restringirà la quantitat d'assistents a una dotzena de veïns. El ple, en tot cas, se seguirà fent per streaming i amb intervencions telemàtiques.

Calendari de tardor de l'audiència i els consells de barri

El Districte ha activat a les xarxes els suports de vídeo per a les retransmissions dels consells de barri de la Salut (7 octubre), Vila de Gràcia (14 d'octubre) i del Coll (26 d'octubre); només falta per determinar el consell de Vallcarca. L'audiència pública es farà el 4 de novembre. Tots els actes es faran a les 18 hores.