Casa Clapés, la casa Gaudí del carrer Escorial, té nous inquilins

La meitat inferior, posada a la venda per 1,8 milions al març, ha estrenat el canvi de mans aquest setembre

Societat

Vista de la Casa Clapés des del carrer Martí
Vista de la Casa Clapés des del carrer Martí | A.B.

La Casa Clapés, coneguda com la casa d'Antoni Gaudí que "sent-ho, no ho semblava" que deia Bassegoda, ubicada al número 125 del carrer Escorial, ha canviat de mans en la seva meitat inferior, que es va posar a la venda ara fa sis mesos amb gran sorpresa per als habituals xafarders dels portals immobiliaris. "Històrica propietat modernista a Gràcia", deia l'anunci, acompanyat d'un preu fixat d'1,8 milions d'euros.

Sense detalls de la quantitat final abonada, els veïns han confirmat que el canvi de mans ja s'ha produït aquest setembre i que els nous inquilins hi han començat a fer vida en les dues plantes i jardí que té la finca en la seva propietat inferior. La resta de l'edifici, on llueixen les finestres gaudinianes en forma escalada, segueix habitada per una altra família. Antigament tota la finca havia estat seu de l'escola Pau Casals, abans que aquesta es traslladés al carrer Providència.

La venda parcial de Casa Clapés, anomenada així en honor al pintor Aleix Clapés, amic de Gaudí, va generar a principis d'any un cert enrenou al barri quan a les sessions de retorn del canvi del Pla General els veïns van demanar per "les finques de Patrimoni en perill".