La cooperativa La Lleialtat prepara el 130è aniversari per retrobar-se amb Gràcia

L'entitat, amb seu al Teatre Lliure, aprofitarà el primer quatrimestre del 2022, sobretot pels volts de l'efemèride del 28 d'abril, per programar diversos actes

Societat

La cooperativa La Lleialtat, al carrer Montseny 47
La cooperativa La Lleialtat, al carrer Montseny 47 | À.G.P.

La cooperativa La Lleialtat, la històrica entitat que enfonsa les seves arrels en un grup de paletes i altres veïns que la van fundar el 1892 i que va marcar el 1976 una fita del consens cívic acollint el Teatre Lliure, es mou inquieta aquests dies amb una data marcada en vermell en el calendari immediat: el 28 d'abril del 2022 l'entitat arribarà als 130 anys, i ho vol fer amb aires de retrobament amb el barri.

"El 130è aniversari ha de suposar molt més que una efemèride, ha de suposar el retrobament amb els nostres socis i que Gràcia sàpiga que estem vius". Així s'explica la secretaria de la Lleialtat, Josefa Fort, en nom del consell rector que actualment presideix Esther Ros Roca.

Després de la sacsejada que ha suposat la crisi sanitària, els 130 anys de l'entitat es veuen des de dins com una recuperació de la dinàmica que sobretot s'ha seguit des del 2017, quan la nova junta va decidir no abaixar els braços i reimpulsar les dinàmiques amb la base de la seu de sempre, a Montseny 47, al Teatre Lliure, i programar tota mena de sortides culturals que només es van veure ralentitzades el 2020 i una part del 2021 per la pandèmia.

L'objectiu de la cooperativa, que actualment agrupa uns 130 socis amb una clara vocació de relleu familiar generacional, és la programació d'un seguit d'actes durant el primer quadrimestre del 2022 i sobretot al voltant del 28 d'abril, quan se celebrarà l'aniversari.

La cooperativa La Lleialtat, al carrer Montseny 47