Músics de Gràcia impulsen un espectacle sobre la figura de Gato Pérez als 30 anys de la seva mort

El projecte es presenta des de l'estiu per tot Catalunya, arriba ara a La Bisbal d'Empordà i preveu aterrar a Gràcia per Festa Major

Societat, Cultura

Noël Meya, caracteritzat com a Gato Pérez, i la resta de la banda, en una imatge recent
Noël Meya, caracteritzat com a Gato Pérez, i la resta de la banda, en una imatge recent | Cedida

Set músics, la majoria dels quals de Gràcia, encapçalats per Noël Meya, que té una forta semblança amb Gato Pérez, s'han embarcat en el projecte Todos los gatos son pardos, un espectacle per recordar la figura del rumber catalanoargentí ara que ja han passat 30 anys des de la seva mort.

"La rumba és universal i el Gato és la influència més gran de la meva vida", diu Noël Meya

El projecte, avalat per la família, ja ha rodat des d'aquest estiu per Celrà, Sentmenat, Palamós (al prestigiós festival de rumba) i aquest llarg cap de setmana arriba a La Bisbal d'Empordà (11 d'octubre, Sala La Mundial, 19.30h) i preveu aterrar a Gràcia a la pròxima Festa Major. La banda, a més de Meya, la formen tres exRumbalbar Sergi Argenton, Pau Aguilar i Gerard Williams, i també Andoni Narváez, Chucho Díaz i Gabriel Catire.

Meya, bateria i cantant de llarg recorregut i fill del rumber Oriol Meya, explica que la raó per recuperar i homenatjar Gato Pérez ara té a veure amb el fet que és "la màxima influència de la meva vida" i representant del "folklore de Barcelona" que encarnava la rumba a parer del traspassat músic. "I alhora la rumba és universal", afegeix Meya, subratllant que la poden abraçar tant paios com gitanos.

L'espectacle no és només un llistat de cançons icòniques de totes les èpoques del cantant sinó, com explica Meya, es combina amb la història del Gato per capítols. "Qui era, com va arribar, i ho anem reflectint amb cançons; és com una presentació oficial del Gato perquè no es perdi la seva figura", conclou. El projecte, segons la informació de l'oficina de management Bulaku, es completa amb animacions on no hi falten ni gats dibuixats ni la plaça del Raspall.

Com es va rebre el projecte en l'entorn familiar de Gato Pérez? "Molt bé. Vam estar parlant amb la seva filla Jèssica i fins i tot ens va donar consells i opcions de contactes per moure l'espectacle". El grup també defensa la necessitat d'aquest espectacle sobre el Gato en la línia dels que han fet Sabor de Gràcia sobre la història de la rumba o la família Peret sobre la història del seu pare i considerat rei de la rumba.