Del 8 al 15 d'octubre

Recomanem: SÉS i 'Liberar as arterias', essència gallega al CAT

Agenda

La cantautora gallega presenta 'Liberar as arterias'
La cantautora gallega presenta 'Liberar as arterias' | Cedida

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independent.cat

SÉS i 'Liberar as arterias', essència gallega al CAT

La cantautora corunyesa SÉS presenta aquest divendres al CAT el seu setè treball discogràfic Liberar as arterias, amb temes propis on mostra l'evolució del seu so particular que la va consagrar. L’estil de SÉS mescla dosis exactes d’ingredients per aconseguir un resultat genuï: rock’n’roll, tradició oral gallega i certa cadència de la cançó d’autor llatinoamericana amb actitud punk. El disc manté i potencia el seu discurs, en el qual recorre Amèrica de nord a sud filtrat per la seva ànima de cantareira.

Divendres 8 d'octubre al CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 20h

Exposicions

Fins al 13 d’octubre
El mil·lenni del Cultura/s, 2002-2021. Una exposició sobre aquest suplement de La Vanguardia, amb motiu de la publicació del número 1000. Comissariada per Sergio Vila-Sanjuán i Julià Guillamon, s’exposa una àmplia mostra de portades, pàgines i imatges del suplement, i s’explica la seva trajectòria i les seves línies d’interpretació, creació i anàlisi cultural.
Biblioteca Jaume Fuster (Plaça Lesseps, 20-22)

Del 14 d'octubre al 14 de gener
Fuster. L'abstracció i la represa de la pintura. Felícia Fuster reprèn la pintura en la dècada dels anys setanta explorant les bases d’una abstracció pictòrica de naturalesa expressionista que des de llavors aniria avançant, recorrent per l’Abstracció lírica fins a arribar al caràcter còsmic de la seva obra més compromesa, Plurivisions: Pintura en moviment. El conjunt de l'exposició està compost per 14 quadres distribuïts per la sala de la Fundació Felícia Fuster amb la intenció que el públic pugui endinsar-se en els diferents estudis sobre formes, colors i composicions pictòriques que va realitzar l’artista provant de trobar el seu particular llenguatge visual.
Fundació Felícia Fuster (Camps i Fabrés, 11)

Fins al 28 d'octubre
Clara, concreta i concisa. Exposició de dibuixos abstractes de Clara Fernandez.
Clara ha fet aquests dibuixos a través de l’ordinador i la lupa de Windows, ja que té una discapacitat visual severa de naixement. És una apassionada de l'art, pinta des dels 6 anys, i té una gran força de voluntat per activar la seva vena creativa. Aquesta mostra va nèixer al Centre Cívic Font de la Guatlla a l'octubre de 2018. Li agrada explicar el procés d'execució dels seus dibuixos i les tècniques que utilitza.
CC La Sedeta (Sicília, 321)

Fins al 29 d'octubre
Exposició 13 Rue del Percebe: 60 anys de rialles. La mítica creació del mestre Ibáñez, fa 60 anys que va veure la llum. El centre del Coll vol retre homenatge a una de les sèries del còmic del nostre país, més reconegudes i divertides de tots els temps i publicada a les revistes de l’editorial Bruguera.
CC El Coll-La Bruguera (Aldea, 15)

Fins al 31 d'octubre
Incert Equilibri. La primera casa de Gaudí acull una exposició comissariada per Sara Catalán amb obres de l'artista Txemy Basualto (Xile/Canàries, 1981), on trenca essencialment amb els seus llenguatges habituals i codis heretats de la seva formació com a delineant artístic per qüestionar-se conceptes d’identificació, paternitat, pertinència, raça, ecologia, i tot partint de -i mantenint- la cerca de l’equilibri. La mostra també ofereix dues instal·lacions del compositor Perdi Rominger i una instal·lació de la dissenyadora de producte Itziar Luna.
Casa Vicens (Carolines, 20-26)

Exposició Castellets i titelles. Centrada en els titellaires que mantenen el tradicional Castellet, com element del joc escènic. Grups històrics Titelles Anglès, Titelles Vergés i Titelles Babi, hi seran representats junt a altres grups de més recent formació. Conjuntament amb l‘exposició es farà una retrospectiva sobre el món dels titelles des de principis de segle passat fins ara i hi haurà una taula rodona, xerrades i projeccions d’audiovisuals, amb la participació de destacats artistes, historiadors i periodistes.
La Violeta (Maspons, 6)

Actes

Divendres 8 d’octubre
Teatre: El hombre de hojalata, representació de l'obra de Xavi Morató, a càrrec de la companyia Bakastei Teatre.
CC la Sedeta (Sicília, 321), a les 18h

Cicle de cinema africà: Carta campesina (1976. Senegal). De Safi Faye.
Can Carol (Cambrils, 26-28), a les 19h

5è Barcelona Fantasy Film Fest: El cinema i els extraterrestres (xerrada) + Invasion of the body Snatchers (projecció). Cal reserva prèvia.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 19.40 i 20.20h

Teatre i música: Todo es amor.
La casa dels contes (Ramón y Cajal, 35), a les 20.30 h

Teatre: Luskañ Cie porta a l'espai una mostra del procés de creació del seu nou espectacle Disheñvel. Taquilla inversa. Cal reserva pròpia.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 20.30h

Dissabte 9 d'octubre
Contes a la mà. A càrrec de Susagna Navó. Narració de contes per els més menuts, una estona per parlar dels llibres en família. Edat recomanada: de 2 a 4 anys.
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps, 20-22), a les 12 h

Concert: Ramiro Pinheiro Trio presenta Apenas Uma Mulher.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 12.30h

Concert: Ailá.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 20h

LEM 2021: Núria Andorrà (Bellpuig).
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 20.30 h

Dimecres 13 d'octubre
Sac de rondalles. Conte La xica xica xicorrina del xic xic de cal Xicarró, la Rosa.
A càrrec de Carles Alcoy. O com s’ho fa la gent petita per ser gran i fer-se gran, rondalles de créixer! A partir de 4 anys. Cal inscripció prèvia.
Biblioteca Vila de Gràcia (Torrent de l'Olla, 104), a les 17.30 h

Gràcia Riu: Espectacle d'històries curtes i còmiques de la Mitologia Grega. A càrrec d'Arnau Vilardebó
Biblioteca M. Antonieta Cot i Miralpeix (Pg. Vall d'Hebron, 65-69), a les 18.30 h

Taverna del CAT: Hilari Alonso i Xavi Rota.
El Bar del CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 20.30 h
Dijous 14 d'octubre
Xerrada sobre moda sostenible i social a càrrec de Back to Eco, i les experiències d'ABD, Diomcoop i Creadoness.
Inscripció a www.voluntaris.cat, de 10h a 11.15 h

Taller: eines per estimular el sentit de l'humor. Es treballarà l’humor com a eina bàsica per gestionar el nostre dia a dia. Riure més per a viure millor. A càrrec d’Angelita Balcazar.
CC el Coll La Bruguera (Aldea, 15), de 16.30 a 18h, també dijous 21

Cicle de salut i benestar: una visió holística de la salut. Nutrició. A càrrec de Nicolau Roig.
Can Carol (Cambrils, 24-26), a les 18.30h

Xerrada: Alimentació sostenible, mengem amb sentits. L’activitat consisteix en una breu presentació del projecte Mengem amb sentits i una sessió dinàmica en la que s’introduirà a les persones assistents a l’alimentació saludable i sostenible de forma divertida i lúdica.
CC el Coll - La Bruguera (Aldea, 15), a les 18.30h

Vespre d’humor amb l’humorista Toni Cano. Espectacle d’humor per a adults.
CC El Coll - La Bruguera (Aldea, 15), a les 20h

Entitats

Divendres 8 d'octubre
Presentació del llibre Difon la idea! Memòria gràfica de l'Esquerra Independentista Adhesius 1969-2019. Amb Martí Puig, coautor del llibre.
Ateneu La Torna (Goya, 18), a les 19.30h

Presentació del llibre En un principal de la Rambla. Amb la seva autora Tona Pous Vilalta. Hi haurà l'actuació del cantautor Josep Tero.
El Jardi del Silenci (Encarnació, 62), a les 19.30h

Cinefòrum Dones cineastes: El viaje de Nisha (2017), d'Iram Haq.
Ateneu Roig (Torrent d'en Vidalet, 32), a les 20.30h

Dissabte 9 d'octubre
Concert de jazz: Biel Ballester Trio.
El Centre (Ros de Olano, 9), a les 19 h

Dimecres 13 d'octubre
Els ocells que ens envolten. Sessió on descobrir els ocells de Barcelona i els que s'observen amb més freqüència al Bosc Turull. Activitat emmarcada en el Dia Mundial dels Ocells. A càrrec de SEO BirdLife, Depana i XVAC. Cal inscripció prèvia.
Aula Bosc Turull (Pg. Turull, 2), a les 18h

Amb el suport de