El nou projecte de Microteatre aposta per la formació teatral i la creació de comunitat

La sala ultima les obres de la nova seu a Virreina i engega activitat a mig gas mentre espera la llicència com a centre d'art

Cultura

La nova seu de Microteatre, a tocar de l'espai del Cal Tip
La nova seu de Microteatre, a tocar de l'espai del Cal Tip | À.G.P.

Microteatre BCN no ha pogut complir els terminis que s'havia marcat amb el trasllat del carrer Bailèn abans de l'estiu, i la nova etapa a la plaça Virreina comença amb retard. Tot i això, els responsables d'aquest projecte teatral nascut el 2015 han volgut aixecar la persiana -no a ple rendiment, però-, a l'espera de la llicència definitiva que els permeti portar a terme totes les activitats amb més aforament i posar en marxa el bar. Així, el dia 18 de setembre van obrir portes amb un taller creat per poder finançar aquesta nova etapa. "Amb el permís que tenim ara mateix podem oferir un format més de formació, per això hem plantejat la peça Amazonas com un taller, que inclou una visita a tot l'espai, amb un màxim de deu persones", explica Libertad Ribera, responsable del projecte. Aquesta activitat, anomenada 'Save microteatre', es fa els divendres, dissabtes i diumenges amb 4 passis diaris i el preu és de 12 euros per persona. L'objectiu: que la gent recuperi l'hàbit d'anar a veure microteatre i que l'espai forma part del circuit cultural i d'oci de la Vila, un fet que, pels responsables, facilitaria la nova ubicació.

"L'espai actual ens obre moltes possibilitats de cara a les famílies", diu la directora

El projecte de la seu actual de Microteatre BCN -encara ultimant les obres que deixaria un espai amb tres sales pels espectacles i una quarta si la situació sanitària millora en el futur- farà una forta aposta per la formació i la programació infantil. "L'espai de Bailèn no ens ho permetia però ara se'ns obren moltes possibilitats de cara a les famílies que tenen infants de 0 a 3 anys", afegeix Ribera. I seguint amb la mirada posada en el públic infantil, Microteatre prepara per d'aquí a dues setmanes una programació amb dos espectacles familiars: Somni, estrenat a l'espai de Bailèn, i Appassionata, una peça de Ferran Vilajosana adaptada per a públic infantil i que Ribera considera "una joia".

Una altra de les potes del projecte és la creació de comunitat, per això s'ofereix el carnet microLOVER i altres iniciatives que busquen fidelitzar el públic. "Tenim moltes propostes que volem tirar endavant els propers mesos, però sobretot volem agrair el suport de la gent que ens ha recolzat tot aquest temps", clou Ribera.

Un carnet pels amants del 'micro'

Microteatre BCN ha posat en marxa una campanya de fidelització amb l'arrencada de la nova etapa al carrer Or, després de sis anys a Bailèn. Per formar part de la comunitat 'micro' es paguen cinc euros (un cop a la vida), i això en dona accés a les informacions de totes les activitats i a diferents descomptes. És el carnet microLOVER, i una manera de recolzar el projecte.