Els Castellers tornen a plaça amb castells de 7

La diada del 17 d'octubre s'interpreta com la pretemporada de la celebració dels 25 anys el 20 de novembre

Societat

Pilars de la colla per la passada Diada de la Mercè
Pilars de la colla per la passada Diada de la Mercè | Castellers de la Vila de Gràcia

Divuit mesos sense castells estan a punt de passar a la història amb el retorn a la plaça de la Vila de la colla de la camisa blava, els Castellers de la Vila de Gràcia. Serà el 17 d'octubre a les 12 del migdia, acompanyats dels Sagals d'Osona (habituals de la diada gracienca), i amb castells de set en preparació. "Són castells petits, simbòlics, però importants", explica Eduard Conesa, cap de colla des del juny.

Acostumats a ser colla de vuit i de nou, els Castellers de la Vila de Gràcia s'agafen aquesta represa com "una llarga pretemporada" on  de nou s'ha d'agafar rodatge i confiança. "És un moment ideal per entrar també, i això va passar aquesta setmana, que va venir gent nova a l'assaig", apunta Conesa. Per a la diada del 17 d'octubre hi haurà un castell de set i altres de sis i de sis i mig, "i anar pujant". Els blaus encara es fan creus del contrast entre l'anterior temporada, quan van descarregar el 4 de 8 més precoç, i la posterior frenada en sec.

Però la mirada a curt termini és ambiciosa, amb una data immediata per treure pit: el 23 de novembre que ve la colla celebrarà els 25 anys del seu primer assaig, i tres dies abans, el 20-N, hi haurà festa grossa a plaça aquest cop amb les colles que els van apadrinar en els seu inici, els Castellers de Sants i els Castellers de Terrassa. Per raons de limitacions sanitàries, l'entrada a plaça del públic encara s'haurà de fer per inscripció prèvia, però a la pinya ja hi podran haver-hi 160 persones (que ja no són les 25 de Festa Major).