El pla de motos, aturat a l'eix Verdi

El Districte admet que no estan licitades obres vinculades a fer el control de la zona

Societat

Motos mal aparcades al carrer Repartidor, al barri de la Salut
Motos mal aparcades al carrer Repartidor, al barri de la Salut | À.G.P.

El pla de motos de Gràcia, que va arrencar el febrer de 2020 i havia de completar en vuit fases un procés d'expulsió d'aquests vehicles de les voreres en 18 mesos (s'hauria d'haver acabat aquest octubre, doncs), suma un nou endarreriment confirmat dimarts passat al ple pel portaveu de BComú, Jordi Farriol, quan ha assegurat que les obres vinculades a la zona E (cinquena fase), l'eix al voltant del carrer Verdi, encara no estan ni licitades. La posada en marxa de la zona calenta del pla de motos, que té com a perímetre Torrent de l’Olla-Biada/Providència-Escorial-Travessera ha anat sumant incompliments des que estava prevista d'activar abans de l'estiu fins a la data nova del setembre i ara un nou i inconcret termini. "Farem una reunió amb la propera posada en marxa de la zona E", va apuntar Farriol, sense especificar. "No s'està complint res a les quatre zones ja regulades", va burxar el conseller d'ERC, Guillem Roma.

L'última dada oficial de balanç que s'ha ofert del compliment del pla de motos a Gràcia correspon al mes de maig de 2021, quan el Districte va explicar que la Guàrdia Urbana i el personal de BSM ha tramitat en un any, entre març de 2020 i març de 2021, un total de 6.693 denúncies.

A hores d'ara, no només no hi ha data per activar la cinquena fase de la zona de Verdi sinó que encara falten tres fases més: dues al nord de Carolines i Providència i amb límit a la Travessera de Dalt i l'última al quadrant Escorial-Camèlies-Sardenya-Travessera de Gràcia, incloent Pi i Margall.