La transformació de Kasa de la Muntanya en pisos socials s'encalla: tres anys i cap acord

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, diu al consell de barri de la Salut que no s'ha passat de la fase de planejament i que "no hi ha projecte perquè encara no és de l'Ajuntament"

Societat

La Kasa de la Muntanya, al carrer Sant Josep de la Muntanya
La Kasa de la Muntanya, al carrer Sant Josep de la Muntanya | À.G.P.

L'espectacular anunci de transformació del gran símbol del moviment okupa, la Kasa de la Muntanya, en pisos socials, un novembre de 2018, amb el primer pas que va suposar l'aprovació de la proposta en comissió de govern i amb el segon que va suposar l'informe favorable al ple del març de 2019 , queda lluny de realitzar-se tres anys després perquè l'Ajuntament encara no és ni el propietari dels terrenys de la família Güell.

Així ho ha afirmat el regidor de Gràcia, Eloi Badia, en l'últim consell de barri de la Salut a preguntes dels veïns, quan ha explicat que la proposta de reforma per ubicar-hi 12 habitatges dotacionals dins dels murs de la finca no ha passat encara de la fase de planejament. "No hi ha projecte perquè encara no forma part de l'Ajuntament; en algun moment haurem de veure si podem arribar a un acord amb la família Güell, i jo crec que avançarà però són processos lents", va argumentar Badia.

La proposta de Kasa de la Muntanya es va emmarcar el novembre de 2018 en un paquet de nous habitatgs dotacionals, juntament amb altres operacions a la placeta Manuel Torrente (9 habitatges) i a la Sedeta, si bé en aquest últim cas no hi va haver negociació possible amb l'oposició. En el Pla d'Inversions Municipals del 2019 fins i tot l'Ajuntament va fer una reserva d'1.774.000 milions d'euros amb vistes a una possible operació d'expropiació amb la família Güell i també es va publicar que hi havia acord aquell any a Nació Digital citant fonts municipals.

En aquest debat al voltant de Kasa de la Muntanya, l’únic pronunciament oficial dels inquilins de l’espai es remunta al desembre de 2018 quan en un comunicat l’assemblea va valorar que en els plans urbanístics de la ciutat la Kasa de la Muntanya hi hagués una consideració “dotacional” en lloc de de “seguretat” i va advertir que la Kasa “va ser, és i serà vivenda social”. El casalot complirà aquest novembre 32 anys com a espai okupat.