Salvem L'Alzina prepara un tercer aniversari reivindicatiu a les casetes que faci avançar el rescat

L'assemblea denuncia en un comunicat adreçat a entitats i veïns el "control" de l'Ajuntament, "prometent coses que no pot complir"

Societat

Les casetes d'Encarnació, aquest dijous
Les casetes d'Encarnació, aquest dijous | À.G.P.

Ja han passat quasi tres anys d'aquells dies de novembre que el veïnat més immediat a les casetes d'Encarnació va reaccionar in extremis a la destrucció de la façana d'habitatges de planta i pis, enretirada de la vorera, amb jardinet i detalls modernistes, que s'ha convertit en símbol de l'última gran lluita veïnal de Gràcia. Ja han passat tres anys on la conclusió més evident és que les màquines ja no hi són, que l'acord entre Ajuntament i família Campalans ha aturat el projecte de 28 pisos i 42 places d'aparcament i també que una part d'aquella destrucció no s'ha pogut esmenar (pins escapçats i façanes en clar deteriorament). Una porta instal·lada al lateral de Manrique de Lara és l'única novetat del passat estiu i els terminis apuntats pel consistori per cedir als veïns el jardí provisional -primera previsió, passat abril- han passat a millor vida.

L'assemblea ha reprès l'activitat anunciant el retorn a les mobilitzacions el 7 de novembre

En aquest context cruent, l'assemblea Salvem L'Alzina ha tornat a l'activitat aquesta setmana anunciant el retorn a les mobilitzacions el pròxim 7 de novembre, coincidint exactament amb el tercer aniversari d'aquell esclat social. "Tres anys durant els quals les victòries veïnals han estat moltes, però un cop l'Ajuntament ha pres el control de la situació, prometent coses que no pot complir, la situació del jardí i de les casetes és penosa i la dilació amb què el Districte deixa de prendre decisions ha portat l'espai a uns nivells de degradació inacceptables", diu la plataforma en un comunicat.

El nou document és una crida a les entitats i veïnat a la màxima participació en aquesta represa, que es farà en format d'àgora oberta sota l'alzina bicentenària que hi ha a la part posterior a les casetes, i que ha esdevingut el punt de trobada de tots aquests anys. "Podreu explicar com us imagineu el futur d'aquest espai, a més d'exposar aquells aspectes que creieu que cal reivindicar del barri", apunten.

La voluntat de l'acte del 7 de novembre, tal com s'exposa al text, també és recuperar la mobilització perquè el jardí s'obri al més aviat possible i alhora subratllar que l'autogestió és "molt més àgil, viva i creativa que la burrocràcia administrativa, lenta i insensible".