El Club Excursionista perfila els actes dels 100 anys amb la reforma de la seu com a reclamació

L'entitat exigeix un "compromís" dels districtes de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi per iniciar la renovació de l'edifici el 2022

Esports

El CEG vol reformar l'interior de l'edifici social, al passatge Mulet
El CEG vol reformar l'interior de l'edifici social, al passatge Mulet | À.G.P.

Amb l'empenta per l'organització de la travessa Matagalls-Montserrat d'enguany, el Club Excursionista de Gràcia (CEG) centra bona  part del treball d'aquest últim trimestre en perfilar el gruix d'activitats del centenari, que començaran oficialment el 13 de gener, data de fundació de l'entitat. "La cursa ens ha tornat a posar en solfa com a club", admet Jose Lloret, president del CEG. En aquest seguit d'actes, cada secció de l'entitat prepara una acció "a l'alçada de l'esdeveniment", comenta Lloret.

"Necessitem una seu digna i del segle XXI", demana el president del CEG, Jose Lloret

D'aquesta manera, la secció de Muntanya, creada el 1940, proposa cent ascensions a cims i el Grup Especial d'Escalada (GEDE), fundat el 1941, vol organitzar cent vies d'escalada el 2022. La idea plantejada per la secció de Senders és realitzar la Matagalls-Montserrat en sis etapes.

Però un dels pilars d'aquesta commemoració és la reforma interior de la seu social del club, situada al passatge Mulet 4, ja en territori de Sarrià-Sant Gervasi. Precisament el president del CEG ha reclamat un "compromís" dels dos districtes perquè es dugui a terme aquest projecte. Lloret assegura que hi ha "bona disposició" institucional, però detecta una "ralentització" en la calendari. El CEG té la intenció d'iniciar obres el 2022, amb una data encara per determinar subjecta als ritmes administratius.

L'objectiu de l'entitat de muntanya passa per actualitzar els 205 m2 de l'edifici, distribuïts entre la planta baixa, on es treurien els espais petits tancats, el primer pis, amb la renovació de la sala d'actes, i les golfes, amb l'enderroc del fals sostre. "Una entitat que serà centenària com la nostra necessita tenir una seu digna i del segle XXI", reclama Lloret.
El procés va arrencar el març passat i els darrers passos s'han centrat en perfilar els detalls de la reforma, després de triar al juny el projecte guanyador presentat per Gerard Puig Freixas i Gontzal Núñez, amb el títol de Versàtil. De la proposta, que ja va ser traslladada als districtes, el club destaca "el plantejament obert i lleuger de l'escala que permet una vista aèria de la planta baixa del club, des dels replans de l'escala".

El 13 de gener, la data emblemàtica

El Grup Excursionista Mai Enrera, precursor del CEG, va néixer el 1922 de la mà de Josep Buch i Parera, Agustí Sobrevia i Jaume Martorell. L'entitat, amb una forta vocació cultural, "intentava salvar les imposicions de la dictadura militar de Primer de Rivera" a Gràcia, segons explica el dossier dedicat al centenari del club, que arrencarà amb una festa de presentació.