Del grupet d'amics a la competició en videojocs

Nascut a la Vila l'estiu de l'any passat, l'equip Dragons Gaming ja disputa la Quarta Divisió amater de League of Legends

Esports

L'equip de Dragons Gaming al League of Legends, en acció
L'equip de Dragons Gaming al League of Legends, en acció | Cedida

Aquesta història de passió pels jocs electrònics comença l'estiu de l'any passat amb "un grupet d'amics" a qui els agradava el gaming. És l'expressió que fa servir Albert Pecha (Gràcia, 2002), responsable de l'entitat Dragons Gaming i un dels impulsors d'aquesta iniciativa. D'aquest cercle reduït d'amistats han passat aquest setembre a disputar per primera vegada la Quarta Divisió amater del videojoc League of Legends, una competició que s'allargarà fins al novembre. El conjunt gracienc, format per set integrants (cinc titulars i dos suplents), competeix de manera presencial cada diumenge (17h).

Dragons Gaming també s'ha llançat a competir de manera no professional al joc electrònic Fornite, amb un parell d'integrants. Pecha, veí del carrer Legalitat, reconeix que ha estat difícil fer el salt: "La complicació és buscar jugadors, torneigs i lligues, i trobar patrocinadors". Tot i les dificultats, el club ha aconseguit un patrocinador, la botiga de jocs retro World Viceous, al carrer Vallfogona, que llueix a les samarretes dissenyades per Pecha mateix. "Has de tenir una estructura, unes pautes perquè vagin bé les coses", explica Pecha. El següent pas? Aventurar-se en els esports electrònics, com ara l'NBA 2K o el FIFA 22. 

El camí obert per l'Europa eSports

El futbol i el bàsquet en versió videojoc són la base de la secció del club escapulat Europa eSports, fundada fa només tres anys. Entre les fites més recents hi ha el campionat europeu de Tercera Divisió Nord de la Virtual Pro Gaming (VPO) a l'agost, després d'assolir el curs passat la lliga de Quarta Divisió de la Virtual Football Organization (VFO) i l'ascens a Tercera. Darrere del projecte, amb 43 jugadors, hi ha Àlex Beltran, Beltry. "Les condicions de la partida determinen el joc", comenta Beltry, que per enguany es marca l'ascens a Segona, una categoria professional.

L'esport de la cistella electrònic, que durant el confinament va tenir èxit a clubs com CB Coll, Lluïsos i Claret amb la Lliga de Bàsquet Virtual, ha començat a caminar aquest setembre. El propòsit de l'Europa eSports en aquesta primera etapa és "passar-s'ho bé i crear continguts".