Set grups de veïns es coordinen per l'MPGM

Frígola, Terol, Verntallat, Maignon, Joanic, Protegim L'Interior d'Illa i grup de remuntes fan una crida als afectats

Societat

Pancartes al Passatge Frígola, on es reuniran els afectats
Pancartes al Passatge Frígola, on es reuniran els afectats | À.G.P.

La modificació del Pla Ge­neral, consegüent al salt en la protecció arquitectònica i del verd que ha emergit de la renovacio del nou catàleg de patrimoni de Gràcia, ha remobilitzat després de l'estiu els col·lectius que ja es van començar a organitzar sobretot arran de la publicació a través d'aquest setmanari del calendari d'expropiacions i d'afectacions que es mantenen i aquest dijous al consell de la Vila sis grups han fet una crida als veïns per coordinar-se i han fixat un espai informatiu continu al passatge Frígola 27, a l'espai 2Estones. 

En nom dels col·lectius No al Passatge Frígola, Joanic, Protegim L'Interior d'Illa (Astúries/Àngel), Verntallat, Maignon i grup de remuntes, un dels portaveus, Josep Maria Artigal, ha apuntat que "encara hi som a temps". "O ens ajuntem o no ens escoltaran", ha dit, alhora que ha demanat a l'oposició que se sumin als veïns. 

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha contestat amb certa vehemència la crida a coordinar més afectats perquè, al seu parer, "es poden introduir noves desafectacions" però, si no s'aprova aquest MPGM, "multiplicarem per quatre els afectats aplegats en aquesta sala". 

Badia, tal com ha fet en anteriors reunions, ha posat èmfasi en les desafectacions ja aconseguides en una modificació del Pla General que se centrava en el patrimoni i no en afectacions "que ja hi eren". "Podeu marejar la perdiu però el primer govern que ha fet més desafectacions és aquest", ha apuntat finalment.