Revolta Veïnal obre contactes amb l'oposició i no descarta el PSC per tombar el canvi de PGM

Els set grups de veïns es coordinen per ampliar la protesta per la pretensió del Districte d'aprovar la reforma a finals d'any

Política

L'entrada al passatge de Sant Josep de la Muntanya, al barri de la Salut
L'entrada al passatge de Sant Josep de la Muntanya, al barri de la Salut | A.B.

La proliferació de bolets de protesta més o menys nombrosos arran de l'aprovació inicial de la modificació del Pla General, que desafecta els mediàtics entrants i sortints de Travessera de Gràcia o Gran de Gràcia però que manté expropiacions polèmiques i algunes calendaritzades a Passatge Frígola, Joanic, Astúries/Àngel o Sant Josep de la Muntanya, s'està concretant per moments en una nova plataforma que ja té nom des d'aquest dimarts: Revolta Veïnal MPGM Gràcia.

La plataforma fixa la seu a Frígola i se seguirà fent present als òrgans de participació

La nova articulació de veïns organitzats suma els set grups que es van reivindicar units en el consell de barri de Vila de Gràcia dijous passat i que ja havien intervingut una setmana abans al consell de barri de la Salut: No al Passatge Frígola, Joanic, Protegim L'Interior d'Illa (Astúries/Àngel), Verntallat, Maignon i grup de remuntes. I ara el següent pas, després de la tercera reunió que ja han celebrat units (i la primera amb el nou nom), és l'obertura de contactes amb els partits de l'oposició i fins i tot amb el PSC, al govern. "Ja hem parlat de manera individual amb ERC, Junts i BCNxCanvi i s'ha de parlar també amb el PSC perquè no és clar que facin el mateix que els comuns", diuen des de la plataforma.

L'objectiu de Revolta Veïnal MPGM Gràcia, tenint en compte que el període d'al·legacions al canvi del Pla General ja s'ha tancat, és que la negociació política i tramitació que BComú vol tramitar per aprovar la reforma a finals d'any no acabi prosperant. "Volem intervenir al màxim en la veu de l'oposició", afegeixen les diverses veus que aquest dimarts s'han reunit a 2Estones, al local del Passatge Frígola que es manté afectat.

La plataforma, en la qual hi ha les cares i veus que aquests mesos s'han deixat veure en nom de Protegim L'Illa o No al Vial del Passatge Frígola, troba que cal "seguir fent pressió" perquè el canvi del Pla General almenys s'expliqui més i millor. "Amb tres sessions informatives de propostes generals i 55 al·legacions no es pot concloure que ha estat un procés òptim", conclouen des de Revolta Veïnal. Ara per ara la plataforma fixarà el quarter general a 2Estones i anirà el 4 de novembre a l'audiència pública per seguir apretant.

L'exconsellera Marta Duñach torna per representar el Consell de Dones al grup de Nomenclàtor

El consell, que aquesta setmana ha debatut els últims detalls de la jornada de dones del pròxim 13 de novembre, ha aprovat el nomenament de Duñach, que va ser consellera d'Educació en el mandat 2015-2019, com a veu de l'òrgan al grup de treball de Nomenclàtor.