Qui vol canviar el món?

L'INS Claret rep una trentena d'alumnes belgues d'ERASMUS+

Societat

Sessió amb Pau Font
Sessió amb Pau Font | Cedida

L'auditori de l'escola Claret està ple d'estudiants de primer de Batxillerat que escolten atents com es pot canviar el món. L'agitador és el comunicador i business man Pau Font Sancho que, acompanyat de quatre universitaris, els donaran les pistes per convertir les idees en projectes reals. Tot es fa en anglès, of course. Aquesta és una de les moltes activitats d'un projecte que pretén il·lusionar els joves més enllà de les aules, i que es fa a través del programa finançat per la Unió Europea ERASMUS+.

Així, des d'aquest dimecres i fins diumenge, una trentena d'alumnes de l'escola Atheneum De Ring, de la ciutat belga de Lovaina, s'han instal·lat a Gràcia per aprendre amb els seus compatriotes d'estudis com crear un producte. També per conèixer la ciutat, visitar Banyoles, fer un taller a l'Ateneu de Fabricació o veure plegats el Barça-Madrid. "Fa molts anys que tirem endavant projectes d'aquest tipus", explica Mercè Fitó, professora d'Economia i ànima de la iniciativa, "perquè més enllà dels coneixements que puguin adquirir, crec que l'objectiu és que vulguin canviar el món, i que a més ho facin amb il·lusió". Per poder optar aquest programa, l'escola gracienca ha estat treballant-hi gairebé des de fa dos anys, coordinant-se amb el centre belga i posant en marxa tota la part logística.

Una feina compartida amb altres professors igual d'entusiastes, com ara Lucía Silva, la professora d'anglès. "Tenim un equip amb moltes ganes. Venim d'un moment molt complicat, amb alumnes que s'ho han passat malament, així que ens alegrem de poder tornar a sortir", afegeix Fitó. I al segon trimestre, cap a Bèlgica.