Pili Porta: "La qualitat dels entrenaments és molt bona, això es veu reflectit en el camp"

"Estem sent molt ambicioses", diu la capitana de l'Europa, consolidat al capdavant del grup 3 de la Primera Estatal

Esports

Pili Porta disputa la novena temporada amb l'Europa
Pili Porta disputa la novena temporada amb l'Europa | Xavi de la Ossa

El primer equip femení de l'Europa s'ha consolidat al capdavant del grup 3 de la Primera Estatal gràcies a un inici de lliga fulgurant amb set triomfs en set partits, el darrer contra el Casablanca amb la golejada més àmplia fins ara (9-0). Pili Porta (Linyola, 1990) n'és la capitana i analitza les claus d'aquest primer tram de temporada, la novena per a aquesta migcampista.

Com afronteu els propers partits? Temeu un excés de confiança?
No, ha quedat demostrat que fins ara no ens hem confiat en cap partit, independentment de la posició en què es trobi el rival. Hem afrontat els partits amb la mateixa exigència i amb el mateix respecte. Ara ens vénen partits complicats, desplaçaments com el d'aquí dues setmanes a Osca, però tenim les garanties de poder afrontar-los amb la màxima confiança possible, sent conscients del potencial que tenim. Els bons resultats t’ajuden a afrontar-los millor.

Què ha canviat respecte a la temporada passada?
L’evolució ha sigut molt bona i el fet d’incorporar gent nova és un plus, amb unes qualitats per poder competir a la lliga nacional. També atribueixo aquest inici tan exitós a la implicació, el compromís i l’esforç diari. Vam començar a entrenar el 26 de juliol. Per portar treballar tant de temps i dedicar-li tantes hores, estem tenint aquesta recompensa. També hi té a veure el cos tècnic, gent molt professional que calcula molt bé el que treballem, està tot molt ben pensat. La qualitat dels entrenaments és molt bona, això es veu reflectit en el camp.

Ratifiques l’objectiu de l’ascens?
L’objectiu des del primer dia d’entrenament va ser: tenim equip per pujar de categoria, anem a fer-ho. Posem tot de la nostra part, jugadores i cos tècnic, i fem que esdevingui això. Estem sent molt ambicioses.

Quin punt fort vostre destacaries?
La intensitat i l’agressivitat amb què estem afrontant els partits, d’anar a pressionar. I que estem fent molts gols, a banda que hem millorat el nivell tècnic, perquè hem fitxat jugadores molt bones.

I un aspecte a millorar?
Als partits comencem les segones parts més fluixes i hauríem de tenir un punt de concentració. El que passa és que moltes vegades ens n’anem a la mitja part guanyant i òbviament els altres.

Tot i que encara no has pogut coincidir aquesta temporada amb Andrea, la teva germana, com és jugar amb ella tot aquest temps?
És una cosa inexplicable. Estic súper feliç de compartir aquest espai amb ella. A dins del camp ens entenem moltíssim. Malauradament encara no ha pogut disputar cap partit de lliga per la lesió i la trobo a faltar, als entrenaments i dins del camp. Espero que aviat pugui entrar i puguem tornar a gaudir juntes. Saber que ella està al camp em dona molta tranquil·litat.

Quin futur voldries en el futbol?
Mai no em plantejo com acabar, perquè mai no saps com acabaran les temporades. Ara mateix em trobo en un moment futbolístic i personal molt bo i podria dir que voldria seguir jugant molts anys més a l’Europa. Després mai no se sap, fins que el cos et digui prou. Mentre segueixi a dins del futbol com ho estic fent, espero continuar jugant molts anys més. El dia que el futbol es converteixi en una cosa que no em faci feliç, l’hauré de deixar.

Com valores el posicionament del club contra el racisme, el feixisme, l’homofòbia, el masclisme i el bullying?
Quan vaig saber la notícia em vaig posar molt contenta. Són valors que tant jo com les meves companyes també compartim i que l’Europa hagi fet aquesta passa endavant pot ajudar molts clubs a fer-la també. Són valors essencials no només en l’esport sinó en la vida.