L'expropiació del bloc que permetrà fer pisos socials i ampliar Anna Frank es posa en marxa

L'Ajuntament i la propietat immobiliària ultimen els serrells de pacte econòmic perquè la finca passi a mans públiques

Societat

El bloc de Travessia Sant Antoni 12, a tocar de la plaça Anna Frank, anirà més enrere per engrandir l'espai públic
El bloc de Travessia Sant Antoni 12, a tocar de la plaça Anna Frank, anirà més enrere per engrandir l'espai públic | À.G.P.

L'Ajuntament es gratarà la butxaca i recorrerà a la via de l'expropiació forçosa amb la finca de Travessia Sant Antoni 12 (i 12bis) que des de l'estiu de 2019 pertany a Renta Corporación i que almenys des del març de 2018 ja estava planificada i anunciada com a habitatge social.

El solar ja estava qualificat com a pisos socials i parc de nova creació des del març

El desacord entre veïns, partits i consistori en altres peces del canvi de planejament en l'àmbit de Rambla de Prat -cosa que encara cueja amb l'obertura del carrer de l'Àngel cap al carrer Astúries i el possible enderroc parcial del Taller Vallmitjana- va propiciar aquell estiu de fa dos anys que un nou propietari obtingués llicència per fer una "gran rehabilitació", quan ja sabia que no la podria fer mai. La tramitació del pla Rambla de Prat, desafectant un centenar d'habitatges que ja no anirien a terra, va seguir endavant i aquest març de 2021 la finca de Travessia Sant Antoni ja va ser requalificada en un 35% com a habitatge social i en un 65% com a parcs i jardins de nova creació.

El següent pas ha arribat aquest octubre, quan l'Ajuntament i la propietat immobiliària han arribat a un acord pel pacte econòmic com a solució més plausible i beneficiosa per les dues parts. "L'expropiació és viable de mutu acord", han apuntat fonts coneixedores de la negociació. La setmana passada el Butlletí Oficial de la Província va publicar la relació de béns i drets afectats per l'expropiació de l'espai, detallant que a la finca "no consten ocupants" (n'hi ha hagut sempre en els últims anys en règim d'okupació i amb certa conflictivitat amb l'entorn) i que hi ha una càrrega registral d'una hipoteca d'un milió d'euros constituïda a favor del Banc de Sabadell.

El projecte de gran rehabilitació que pretenia la propietat plantejava una nova distribució interior amb dos habitatges per planta i en tot cas no creixia en alçada. Però en tot cas el que prevaldrà ara són els plans de l'Ajuntament d'enderrocar el vell edifici, aixecar-ne un de nou més enretirat respecte de la plaça i amb porta d'entrada per la plaça mateixa i un volum edificable més atenuat (quatre plantes per la cara de la plaça i dues per la cara de Sant Antoni).

Arrenca el procés informatiu per connectar Repartidor i Turull amb expropiacions

Amb una sessió amb els veïns aquest dijous 28 a l'Aula Ambiental, el projecte de vial de connexió Repartidor-Turull -uns 200 metres per millorar el trànsit de vianants- es posa en marxa. L'expropiació està vinculada al pla dels Tres Turons.