Un film rodat al confinament, estrena al LEM

Melisa Bertossi, Pope i Cristian Subirà tocaran durant el passi de 'Neighbourhood of Infinity', de Mark Aitken

Cultura

El grup de rock experimental Lubianka, aquest dissabte 23 a la Sedeta
El grup de rock experimental Lubianka, aquest dissabte 23 a la Sedeta | Cedida

El cinema documental amb música és una de les activitats destacades de la quarta setmana del LEM 2021. Després de la presentació d'Esmolets, l'espectacle dedicat a l'ofici d'esmolet a càrrec de l'artista gracienca Eli Gras i de Marina H. Asciutti i Lula Thomas el passat cap de setmana, el festival segueix amb l'estrena del film Neighbourhood of Infinity del realitzador britànic Mark Aitken (divendres 22 d'octubre a la Sedeta). El documental, rodat a Barcelona durant el confinament, ofereix una visió alternativa d'aquell període a partir de l'observació dels nombrosos ocells que hi ha a la ciutat. La projecció comptarà amb la música en viu de Melisa Bertossi, Pope i Cristian Subirà.

L'endemà, també a La Sedeta i a les 20.30 h, serà el torn del grup de rock experimental de Lubianka, banda amb un seguit d'influències que van de la psicodèlia al Krautrock, passant pel pop, l'electrònica, el funk i, fins i tot, el free jazz i les músiques africanes i hindús. Al LEM presentaran els seus darrers treballs, 4.0 i Radio India, publicats durant la pandèmia.

Finalment, diumenge 24 tindrà lloc un clàssic del LEM, l'Àgape, que l'any passat no es va poder celebrar per les restriccions de la Covid. L'acte consisteix en un encontre inèdit entre poesia, música i gastronomia, a l'hora del vermut (13 h), al bar Casa Almirall, al Raval. Les protagonistes de l'Àgape d'enguany són la poeta Maria Sevilla, l'artista sonora Laura Llaneli i Ona Liarte, xef del Pepa Bar. L'accés a l'Àgape és de franc. Per a la resta d'activitats hi ha entrades anticipades a Entradium.cat.