Els homes amb barretina del Polònia

L’artista Vall Karsunke, presència habitual del programa de TV3, mostra les seves darreres creacions al Diluvio Universal amb Mickey Mouse com a protagonista evident (marca de la casa)

Cultura

Vall Karsunke, passió i obsessió pel ratolí de Disney
Vall Karsunke, passió i obsessió pel ratolí de Disney | Cedida

Qui conegui la trajectòria del pintor Vall Karsunke segur que el primer que li ve al cap és la figura de Mickey Mouse de traç gruixut i sintètic; una figura que recorre l’obra de l’artista nascut el 1967 i que és la seva obsessió des de petit, i no sap ben bé perquè, només troba explicació a l’admiració dels infants de la seva generació pel còmic francòfon. Tintin, Astèrix i Obèlix... i d’aquí al mític ratolí. N’ha fet d’altres, però aquest hi és sempre, també en les creacions més recents, les que ha fet durant aquest any i que es poden veu-re a la galeria gracienca Diluvio Universal (Gilleries 2), fins al 6 de novembre.

"El meu objectiu principal quan pinto és alegrar la vida a la gent", assegura l'artista

Aquesta mostra inclou, a més de les cinc peces d'un metre per 70 cm amb el Mickey dibuixat de diferents maneres sobre paper amb tinta xinesa, unes escultures de 40cm fetes a partir de tecles de piano. "Un dia em vaig trobar un piano al mig del carrer com si l'haguessin tirat des del balcó; era un tresor que no podia deixar allà", explica l'artista. L'espai també ofereix "obra petita" del pintor gracienc amb més de 50 peces que també havien passat per l'Hipermerc'Art a la sala Vinçon.

Vall Karsunke agraeix estar en marxa de nou, amb les galeries obertes i el moviment que generen les exposicions. Durant els mesos de confinament va poder seguir treballant, concentrat en el seu art però amb la vista posa-da enfora, "amb aquella sensació d'estar en una pel·lícula estranya". Afortunadament els seus quadres tornen a mostrar-se al món amb aquell missatge optimista i de bon rotllo que desprenen les obres de Vall Karsunke, un optimisme totalment intencionat. "Sempre m'he preocupat per això, és el meu objectiu principal quan pinto, alegrar la vida a la gent", afegeix l'artista. Altres busquen una reacció diferent. Ell, l'alegria. I amb aquest segell indiscutible ha pogut guanyar-se la vida com a pintor, tot i ser una carrera molt complicada. I tam-bé s'ha guanyat un lloc al Polònia (en un gag de la setmana passada es van veure fins a 7 quadres seus), i és clar, apareix als títols de crèdit. "És graciós perquè arran d'això m'han encarregat alguns dels collages que faig d'homes amb barretina i retalls del diari Avui dels anys 70 i 80". El poder de l'art. I de la tele.

El 'televisiu' senyor amb barretina