L'àrea verda arrenca al Coll i Penitents el 29-N

Els parquímetres s'instal·laran ja la setmana que ve i els nous residents rebran cartes a casa en un termini de 15 dies

Societat

Senyalització d'obres de l'àrea verda a Coll del Portell, al barri de la Salut
Senyalització d'obres de l'àrea verda a Coll del Portell, al barri de la Salut | À.G.P.

Amb les obres de senyalització de tots els carrers implicats al barri del Coll -on fins ara no hi havia àrea verda- i a Vallcarca i els Penitents -on només n'hi havia parcialment- ha arrencat aquesta setmana el compte enrere per completar aquest sistema d'aparcament limitat a residents a tot el districte. El calendari i la definició final del mapa, els únics detalls que quedaven per saber (vegeu L'Independent núm. 858), té marcat en vermell el 29 de novembre, quan entrarà en funcionament la regulació a la nova zona batejada com a 30. Fins ara la part regulada més propera a Vila de Gràcia, per sobre de Travessera de Dalt, es definia com a zona 16, com la resta del nucli històric.

El primer senyal que rebran els veïns a casa, almenys els nous residents o aquells que canviïn de zona, serà una carta informativa a partir del 8 de novembre, però a peu de carrer entre l'1 i el 28 de novembre ja s'hi executaran les obres d'adequació com la instal·lació de parquímetres o les mans de pintura per enllestir la senyalització horitzontal. Hi haurà 858 places verdes, 400 de motos i 10 de mercaderies.

Les cartes, segons han explicat tècnics de BSM aquest dimarts al consell de barri del Coll, recordaran que no caldrà targeta d'accés perquè el dret d'estacionament va associat a la matrícula del vehicle pel qual s'obté el comprovant. També s'esmenta al text que, com a resident, una persona pot tenir el seu vehicle sense moure'l un màxim de set dies naturals.