L'Almeria Teatre tanca etapa i obre cicle nou amb Golem's, enfocat a la comèdia

"El projecte no ha fracasat, només ha fet una evolució natural perquè tot ha canviat amb la pandèmia", diu Víctor Álvaro

Cultura

L'Almeria Teatre, a Sant Lluís 64 des del 2009, és ara el Golem's
L'Almeria Teatre, a Sant Lluís 64 des del 2009, és ara el Golem's | À.G.P.

L'Almeria Teatre no ha tancat, només engega una nova etapa després de 12 temporades que han situat a l'espai de Sant Lluís 64 en un lloc estable dins la ruta de l'escena alternativa i comercial de qualitat. Però va venir una pandèmia i va canviar-ho tot, també el teatre. La temporada postconfinament va implicar un nou rumb a la programació de l'Almeria, amb més comèdia en format stand up, jornades de claqué o sessions de piano i cant on participa el públic, una evolució natural, segons el seu responsable, Victor Álvaro. Seguint aquesta línia, es feia necessari un canvi de nom i d'imatge corporativa; des del passat divendres l'Almeria Teatre es diu Golem's. 

'Stand up', claqué o música en viu, la programació seguirà la línia de la darrera temporada

"El projecte de l'Almeria Teatre no ha fracassat, simplement comença un cicle nou, perquè la pandèmia ha estat un punt d'inflexió i ho ha canviat tot, també el teatre", assegura Álvaro. Aquesta evolució natural que explica el director de la companyia Gataro ja ve d'alguns canvis que la sala va fer just quan van complir els deu anys, amb la renovació de l'espai tot canviant la disposició del públic, amb petites taules i cadires, eliminant el clàssic format de seients en renglera.

"La programació que tindrà el Golem's no dista gaire de la que hem fet els darrers mesos", afegeix Álvaro. Així, els seus principals eixos són la comèdia, els espectacles de claqué ("Barcelona és un referent mundial d'aquesta disciplina però en canvi no té programació estable", diu el director), música en directe i propostes com el Festival de Teatre italià, que enguany celebra segona edició.

Malgrat que l'evolució del projecte hagi estat progressiva, conseqüència d'una temporada marcada per la crisi sanitària, el canvi visible no s'havia efectuat fins fa pocs dies, amb la retirada de l'antic cartell i la migració de les xarxes socials a Golem's, plataformes que alhora estan experimentant una significativa pujada d'usuaris i seguidors. "Hem d'acabar d'estudiar com volem comunicar aquest canvi, però més enllà de cada obra, volem fer veure que el Golem's és un lloc on t'ho passaràs bé", clou Álvaro.

Improvisació, comèdia en italià i 'tap session'

El Golem's s'apunta a la fòrmula de la improvisació amb 'Impro A Gogó', en cartell fins al desembre. La programació també inclou la segona edició del Festival de Teatre italià que arrenca aquest divendres amb una vetllada d'stand up comedy feta a Itàlia. I diumenge 31 comença Tap Jam, sessioins de claqué improvisat amb músics en directe.