Planeta Impro arriba als 20 anys amb més de 7.000 funcions i 2.5 milions d'espectadors

L'Impro Show, tercer espectacle més vist de Catalunya, en cartell al Teatreneu indefinidament i amb nova variant musical al gener

Cultura

Els components actuals de la companyia, per la qual han passat un total de 25
Els components actuals de la companyia, per la qual han passat un total de 25 | Cedida

Són actrius i actors però no assagen, entrenen. La improvisació té una tècnica que requereix esforç i dedicació constant. Però funciona, i molt. Almenys així ho avalen els números aconseguits per Planeta Impro, la companyia fundada el 2001 pel seu actual director José L. Adserías, l'ànima d'un projecte que ara celebra el vintè aniversari defensant Impro Show sobre l'escenari del Teatreneu de dimecres a diumenge sense data límit; un espectacle que s'ha posicionat com el tercer més vist de Catalunya: 39.000 espectadors en un any de pandèmia i amb l'aforament al 50%. I competint amb els grans. Populars que no mediàtics, com diu el seu director.

"La nostra missió és fer un espectacle d'improvisació de qualitat però volem que la gent repeteixi, i això és el que passa, que tothom hi torna, i la gent jove porta als seus pares; això al teatre passa molt poc sovint", explica Adserías. Altres membres de la companyia certifiquen aquesta fidelitat del públic, així com el seu paper actiu durant els espectacles: les propostes de matrimoni són ja un clàssic, però hi ha innombrables anècdotes que han tingut lloc al pati de butaques del Teatreneu durant tots aquests anys: una fractura de costella provocada per un atac de riure, o el cas de dos espectadors que van escoltar per primera vegada el riure del seu pare. "Molta gent que està passant un mal moment, o està trista o deprimida, ens dona les gràcies quan acaba el show", apunta Núria Espinosa.

Els actors de l'Impro Show també estan obligats a estar connectats amb l'actualitat i el dia a dia del que es cou a les xarxes socials, perquè han de construir la història a partir de les propostes que escriu el públic. "És un veritable termòmetre social", diu Pepo Flores, "El juego del calamar, la sèrie de Netflix, és el trending topic actual, també Nathy Peluso, Rosalía o l'APM ens han donat molt de joc, i els temes sexuals mai fallen".

17 anys com a companyia resident al Teatreneu

Gairebé una institució a la Vila, en 20 anys -17 d'ells al Teatreneu- Planeta Impro ha fet més de 7.000 funcions i registrat 2.5 milions d'espectadors. Per celebrar l'aniversari, estrena al gener una variant musical. També faran una gimcana oberta al públic, amb la qual els fans podran recórrer diferents llocs clau de la seva història.