El Coll Fantasy 2021 descobreix l'univers dels jocs de rol, nascuts ara fa 50 anys

El cicle, que arrenca amb una exposició de les il·lustradores Laurielle i Sara Randt, inclou la mostra de curts i una jornada fantàstica

Cultura

Cartell de la 17a edició del Coll Fantasy
Cartell de la 17a edició del Coll Fantasy | Cedida

L'edició d'enguany del Coll Fantasy es centra en descobrir el divers món dels jocs de rol i fantasia, uns jocs nascuts ara fa 50 anys i que han evolucionat amb una influència clara de la literatura fantàstica i de ciència ficció, a més de les interconnexions que s'han creat amb el còmic, el cinema o els videojocs. De la mà de persones i grups que hi han jugat o juguen actualment, el 17è cicle d'activitats de fantasia i ciència ficció del Coll, proposa tot un cartell d'activitats diferents com ara exposions, taules rodones, presentacions de llibres o la clàssica Nit més curta.

El cicle arrencarà el proper divendres 5 de novembre amb la inauguració de l'exposició d'il·lustracions de diversos treballs de les artistes gràfiques Laurielle i Sara Randt, a més d'una taula rodona sobre jocs de rol amb perspectiva de gènere, amb diferents expertes, a més de les esmentades il·lustradores. Dissabte 6 és el dia de la Nit + curta, un clàssic del cicle, la mostra de curtmetratges de ciència ficció, fantasia i terror organitzada pel col·lectiu ZÔ3.

El cartell també inclou la presentació dels llibres 8 tresors i Contratiempos, de David Díaz i Alba Aragón, experts en jocs de rol, dissenyadors i il·lustradors de jocs pensats per als infants (11/11 a les 18h). Una xerrada debat amb representats de diferents clubs de rol (12/11 a les 19h) i la jornada fantàstica programada per dissabte 13 (una activitat inclosa al Festival Dau als Barris), conformen el cartell, on no falta enguany la col·laboració amb la biblioteca Jaume Fuster; així, dimecres 17 a les 19.30h, Àlex Vidal dinamitzarà la tertúlia literària sobre literatura fantàstica a l'equipament de Lesseps. Totes les activitats són gratuïtes amb inscripció prèvia al web del centre cívic del Coll o al 932562877.