El coll d'ampolla del carrer Santuari prepara les dues expropiacions últimes del pla urbanístic

El Districte presenta el camí forestal que connectarà el passeig Turull i el carrer Repartidor en el pla Tres Turons

Societat

L'anomenat coll d'ampolla que uneix Santuari amb Ceuta i Portell, al barri del Coll, dimecres passat
L'anomenat coll d'ampolla que uneix Santuari amb Ceuta i Portell, al barri del Coll, dimecres passat | Albert Balanzà

Un canvi urbanístic prioritari per a la mobilitat rodada eixamplant l'anomenat coll d'ampolla entre els carrers Santuari i Ceuta i un altre canvi per afavorir els fluxos interns de vianants obrint un camí forestal entre el passeig Turull i el carrer Repartidor. Aquests són dos dels principals projectes, amb expropiacions pel mig en tots dos casos, que el barri del Coll consumarà en aquest mandat, tenint en compte que en el primer cas, una reivindicació històrica, ja s'han solucionat quatre de les sis negociacions, i que en el segon, aquest dijous el projecte s'ha presentat als veïns.

Arrenca el tràmit per expropiar la Kasa de la Muntanya amb 25 titulars registrals

L'àmbit del coll d'ampolla, una reivindicació històrica i definit com a "prioritari" dimarts pel regidor de Gràcia, Eloi Badia, suposarà una mossegada a la part de muntanya d'un pas de trànsit que sobretot a la sortida de les escoles és un autèntic caos de circulació a peu i a motor. Només queden dues expropiacions per consumar d'un total de sis, entre les quals hi ha la finca de l'escriptor Joan Sales, on l'escriptor va escriure Incerta glòria (vegeu L'Independent núm. 755).

L'àmbit del nou camí forestal entre el carrer Repartidor i el passeig Turull (vegeu L'Independent núm. 836) obre un espai de menys de 200 metres del que ara és un mur i sobre un terreny on s'ha de fer una expropiació parcial que afecta un propietari. De moment el Districte es mou en  l'àmbit de l'estudi previ i no hi ha ni calendari ni dotació, però la resposta dels veïns, segons fonts presents, ha estat positiva. El projecte, limítrof al Parc dels Tres Turons, ja s'executarà amb eines, materials i idees pròpies del parc.

D'altra banda, tot i que el regidor  va afirmar ara fa 15 dies al consell de barri de la Salut que "no hi ha projecte de pisos socials a Kasa de la Muntanya perquè encara no és de l'Ajuntament", aquest dilluns s'ha fet públic al BOP l'aprovació inicial de la relació de béns a expropiar de la família Güell sobre el casalot: hi ha 25 titulars registrals, amb percentatges màxims de l''11% i mínims inferiors a l'1%.