Ballester es pacifica amb obres fins al juny

La reforma no afecta al tram des d'avinguda Vallcarca a República Argentina però sí a tota la resta

Societat

El carrer Ballester amb República Argentina, amb les obres al fons
El carrer Ballester amb República Argentina, amb les obres al fons | À.G.P.

La reforma del carrer Ballester, tradicional by-pass de sortida de Gràcia des de l'avinguda Vallcarca cap a Mitre atenuat en els últims anys pel canvi de sentit des de República Argentina, ha arrencat les obres de pacificació i aquest dimarts ha concretat detalls en les tres fases que es desplegaran fins al juny de 2022. Les obres, que no afecten el tram inicial entre Vallcarca i República Argentina però sí tota la resta, ha estat seguida de prop per la plataforma Pacifiquem Ballester, que al juliol va contestar l'estudi de Mobilitat que es repensava aquell canvi de sentit per millorar la circulació provinent de l'escola Rius i Taulet (vegeu núm. 852).

Els treballs se centraran en un primer moment fins al 15 de febrer en les voreres de banda mar en un espai repartit en tres trams d'actuació entre República Argentina i Mitre, de manera que sempre quedi un carril de circulació de 2,40 metres per 2,50 metres d'amplada. Les altres dues fases es dedicaran a les voreres de banda muntanya i a la calçada, i s'enllestiran el juny de 2022.

Al consell de barri s'ha plantejat la utilització de vies alternatives com Balmes i República Argentina i des de la plataforma s'ha insistit en la preocupació que l'obra "ja s'executi però no es garanteixi la finalitat" de pacificació. "En quin moment s'establiran les mesures dissuassòries que es podrien solucionar amb senyals de trànsit i algun semàfor", ha apuntat Jaume Erruz, en nom de la plataforma.